Zoekresultaat 1 - 10 van 85 resultaten

 • Economische rapportages

  1. Sociaal Economische Visie 2017In de Sociaal Economische Visie staan de speerpunten voor het economisch beleid van de gemeente verwoord. 1.-Sociaal-Economische-Visie-2017Download 2. Arbeidsmarktanalyse 2019Deze analyse geeft het beeld van de Dronter arbeidsmarkt weer. Arbeidsmarktanalyse 2019Download 3. Retailvisie De Retailvisie vormt de basis voor de plannen om te komen tot vitale centra in Dronten. Door middel van de centrumactieplannen wordt uitvoering…

 • Nuttige informatie voor het organiseren van uw evenement

  Als u een evenement gaat organiseren zijn er veel dingen waar u rekening mee moet houden. Om te zorgen dat u als organisator niet alleen een leuk, maar ook een gezond en veilig evenement neerzet, treft u hieronder mogelijk relevante en nuttige informatie hiervoor aan. Wij hopen dat het u helpt bij het organiseren van uw evenement.

 • Windfondsen

  WindparkenIn de gemeente Dronten komen nieuwe windparken. Dit zijn Windplan Groen en Windplanblauw. De windmolens die er nu al staan gaan deels weg en er komen nieuwe voor in de plaats. Er zullen straks minder molens zijn, maar ze zijn wel hoger en leveren meer energie op.GebiedsfondsenInwoners kunnen meeprofiteren van de windparken. Vanaf het moment dat de nieuwe turbines er…

 • Alcoholwetvergunning

  Wilt u alcohol schenken in een commerciƫle horeca-inrichting? Dan heeft u een drank- en horecavergunning nodig. In een dergelijke horeca-inrichting mag u zowel zwak-alcoholhoudende dranken als sterke dranken verkopen voor gebruik ter plaatse.

 • Duurzaamheidslening

  De gemeente Dronten vindt het belangrijk haar inwoners te stimuleren energiebesparende en/of energieopwekkende maatregelen te treffen. Daarom heeft de gemeenteraad budget beschikbaar gesteld voor het geven van duurzaamheidsleningen aan inwoners van de gemeente Dronten. Met deze lening kunnen mensen met een eigen woning energiebesparende maatregelen treffen. Al meer dan 900 huishoudens in de gemeente Dronten maken inmiddels gebruik van deze…

 • Collectieve zorgverzekering minima

  Als u een laag inkomen heeft, dan kunt u via de gemeente voordelig een collectieve zorgverzekering afsluiten.

 • Wat doen wij voor onze inwoners?

  Als gemeente doen we veel voor onze inwoners als het gaat om duurzaamheid.

 • Melding of klacht openbare ruimte

  U heeft een melding of klacht over de buitenruimte en/of afval. Er kan iets kapot zijn of vies, of u wilt dat wij iets opruimen in de buitenruimte. U ervaart overlast of u bent ontevreden over een aannemer of hovenier die namens ons werk verricht. Geef het door.

 • Overzicht aanbieders

  In de gemeente Dronten zijn contracten afgesloten voor verschillende type ondersteuningen. Hieronder vindt u een overzicht van de aanbieders per type.

 • Dwangsom en beroep bij te laat beslissen

  Beslist de gemeente niet op tijd op uw aanvraag of bezwaar? U kunt de gemeente dan in gebreke stellen. U vraagt dan de gemeente binnen 2 weken alsnog een beslissing te nemen. Beslist de gemeente daarna nog niet, dan hebt u recht op een vergoeding (dwangsom). Ook kunt u beroep instellen bij de rechter.