Zoekresultaat 1 - 10 van 42 resultaten

 • Bezoekersregeling parkeren

  Woont u in de binnenstad, dan kan uw bezoek gemakkelijk parkeren tegen een goedkoper tarief. Deze bezoekersregeling vraagt u digitaal aan.

 • Starterslening

  Op 1 maart 2021 is de pilot voor de starterslening gestart. Op 23 februari 2023 heeft de gemeenteraad besloten deze startersregeling voort te zetten en te verruimen. Hiermee wil gemeente Gorinchem jongeren de kans geven om sneller een eerste eigen huis te kopen. 

 • Incidentele festiviteit melden

  U mag een aantal keer per jaar een festiviteit organiseren voor uw horecabedrijf of recreatiebedrijf. Bijvoorbeeld:

  • een muziekoptreden in een café
  • een feest samen met andere horeca
  • een personeelsfeest van uw horecabedrijf

 • Begraven of cremeren

  Als een naaste van u overlijdt, kunt u hem of haar laten begraven op een gemeentelijke begraafplaats of laten cremeren waarna de urn op de begraafplaats wordt bijgezet.

  Om een plek op een gemeentelijke begraafplaats te mogen gebruiken, moet u een graf kopen of huren. Meestal doet de uitvaartverzorger dit voor u.

 • Parkeervergunning bedrijven verlengen

  U ontvangt van de gemeente een brief en/of melding in het online parkeerloket dat u uw parkeervergunning kunt verlengen. Dit krijgt u alleen als uw gegevens hetzelfde zijn gebleven, zoals o.a. uw adres en/of tenaamstelling bij de RDW. 

  Een verlenging staat ongeveer twee weken voor de afloop van uw huidige parkeervergunning klaar in het online parkeerloket. Ziet u niet de optie om te verlengen, bel dan naar het KCC via telefoonnummer 140183.

 • Stimuleringssubsidie winkelgebied

  Gorinchem wil de ontwikkeling van een compact winkelgebied en een levendig centrum stimuleren. Want in een compact centrum voorkom je bijvoorbeeld leegstand. En functies zoals winkels, horeca, cultuur of wonen zijn meer geconcentreerd.

  Ondernemers en pandeigenaren in een bepaald gebied kunnen daarom een stimuleringssubsidie aanvragen om hun winkel te verhuizen, of hun pand van functie te veranderen of te verbeteren. Het kaartje van deze gebieden vindt u onder Beleid en regelgeving  in 'Nadere regels winkelgebied Gorinchem 2022'.

  Er zijn vier soorten stimuleringssubsidie.

  U kunt uiterlijk op 31 december 2024 een subsidie aanvragen. Aanvragen na deze datum nemen we niet in behandeling. 

  Aanvragen verhuissubsidie (DigiD)

  Aanvragen subsidie gevel, planontwikkeling en transformatie (DigiD)

 • Rijbewijs kwijt of gestolen

  Bent u uw rijbewijs kwijt, is het gestolen of maakt iemand er misbruik van? Dan kunt u digitaal aangifte doen via de webpagina DigiD melden bij de RDW.

  Heeft u geen DigiD of lukt het niet? Dan kunt u bij de gemeente een verklaring van vermissing invullen. Daarna vraagt u een nieuw rijbewijs aan bij de gemeente. Dit doet u op dezelfde manier als bij Rijbewijs verlengen.

 • Zaken doen met de gemeente

  Als u als ondernemer zaken wil doen met de gemeente Gorinchem krijgt u te maken met het gemeentelijke aanbestedingsbeleid

 • Aansprakelijk stellen van de gemeente

  Heeft u schade opgelopen in de openbare ruimte door bijvoorbeeld een
  slecht wegdek, dan kunt u de gemeente aansprakelijk stellen.
   

  Een schade melden (DigiD of eHerkenning)

 • Leidinggevende wijzigen in uw vergunning

  Als er in uw horecabedrijf een andere leidinggevende of eigenaar komt, moet u dit wijzigen in uw bestaande vergunning. U geeft de wijziging door bij de gemeente. Uw gegevens worden dan aangepast in uw Exploitatievergunning of Alcoholvergunning.