Zoekresultaat 1 - 10 van 58 resultaten

 • Wegwijzer begeleiding bij een initiatief

  U bent inwoner of ondernemer in Haarlemmermeer en u heeft een plan of idee. Bijvoorbeeld om iets te bouwen of het gebruik van een gebouw of terrein te veranderen. Dit noemen we een initiatief. Wilt u weten waar u met uw initiatief terecht kan? Volg dan de wegwijzer op deze pagina.

 • Exploitatievergunning

  Wilt u een horecabedrijf starten of overnemen? Dan heeft u een exploitatievergunning nodig. Wilt u alcohol schenken of verkopen? Dan heeft u een alcoholvergunning nodig. Als u geen alcohol gaat schenken of verkopen is een exploitatievergunning genoeg.

 • Alcoholvergunning voor een vereniging of stichting

  Wilt u als sportclub of vanuit een dorpshuis alcohol schenken? Dan heeft u een alcoholvergunning nodig. De vereniging of stichting mag niet als doel hebben om winst te maken. Dit heet ook wel een para-commerciële instelling.

 • Gebiedsontwikkeling

  In de gemeente Haarlemmermeer worden veel gebieden opgeknapt. Om er ruimte voor woningen, scholen, bedrijven en natuur te maken. Of om verkeersknooppunten te verbeteren. Dat heet 'gebiedsontwikkeling'. Hier vindt u de plekken waar de gemeente met gebiedsontwikkeling bezig is.

 • Reclamebelasting

  Vanaf 1 januari 2024 betaalt u belasting voor reclame-uitingen die te zien zijn vanaf de openbare weg. Bent u ondernemer en maakt u bijvoorbeeld reclame via uithangborden, vlaggen of etalages? Dan betaalt u reclamebelasting.

 • Contact us

  Schiphol desk is open for Dutch nationals living abroad. Here you can renew your passport or identity card, or activate your DigiD. Make an appointment at your convenience. The civil affairs office is located at Arrivals 2, Amsterdam Airport Schiphol.

 • Vind uw personeel: WSP en Werkcentrum

  Als u op zoek bent naar personeel, kunnen Werkgeversservicepunt (WSP) Haarlemmermeer en Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam u helpen. WSP koppelt u aan werkzoekend talent. Ook zijn er subsidies om u te helpen mensen in dienst te nemen. Het Werkcentrum koppelt uw vraag en aanbod aan die van andere werkgevers. Het resultaat? Meer kansen en minder werkeloosheid.

 • Zo berekent u uw netto-inkomsten als u bijstandsuitkering gaat aanvragen

  U wilt een bijstandsuitkering aanvragen. Voordat u de aanvraag doet, kunt u berekenen of u in aanmerking komt voor een bijstandsuitkering. Dit doet u door uw netto-inkomsten exclusief vakantiegeld te berekenen. Hieronder leest u hoe u de netto-inkomsten berekent. De netto-inkomsten vult u in het aanvraagformulier in onder de kop ‘Uw netto-inkomsten’.

 • Mobiliteitsbeleid

  Haarlemmermeer ligt in de Metropoolregio Amsterdam, de sterkste economische regio in Nederland. De ligging van Haarlemmermeer in Nederland is ideaal: midden in de Randstad en goed bereikbaar. Die goede bereikbaarheid is heel belangrijk voor inwoners en ondernemers. Haarlemmermeer wil nu en in de toekomst goed bereikbaar blijven.

 • Adressen en openingstijden

  U kunt langskomen bij verschillende locaties van de gemeente. Bekijk de adressen en openingstijden. Wilt u langskomen? Maak een afspraak. U kunt zonder afspraak uw nieuwe paspoort, identiteitskaart of rijbewijs ophalen.