Zoekresultaat 1 - 10 van 79 resultaten

 • Reclame maken

  Wilt u reclame maken met een spandoek, A0-bord of ander reclamebord? Samples uitdelen? Reclame op of aan een gevel bevestigen? Soms heeft u een vergunning nodig. Soms is een melding bij de gemeente voldoende.

 • Asbest verwijderen

  Voor het verwijderen en wegbrengen van asbest gelden strikte regels. Maak een melding of vraag een omgevingsvergunning aan bij het Omgevingsloket

 • Bingo, loterij of kansspel organiseren

  Wilt u een bingo, loterij of kansspel organiseren? Vraag dan een vergunning aan.

 • Subsidie voor peuteropvang

  Kinderopvangorganisaties kunnen subsidie aanvragen voor bezette peuterplekken en plekken voor voorschoolse educatie

 • Vergunning opkoopbescherming

  In Leidschendam-Voorburg geldt een opkoopbescherming voor goedkope en middeldure woningen. Woningen mogen alleen verhuurd worden met een vergunning Opkoopbescherming. Voor het verhuren zonder vergunning kunt u een boete krijgen. Beleggers mogen geen betaalbare woningen meer kopen om te verhuren. Zo hebben starters en inwoners met een middeninkomen meer kans op een woning.

 • Ontheffing parkeer-, rij- of stopverbod

  Moet u met uw auto zijn in een gebied waar u eigenlijk niet mag rijden of parkeren? Bijvoorbeeld om te laden of lossen of voor een bouwproject? Vraag dan een (tijdelijke) ontheffing aan. U heeft hiervoor wel een dringende reden nodig. U hoort binnen 6 weken of wij u de ontheffing toekennen.

 • Gemeentearchief

  Bent u geĆÆnteresseerd in de geschiedenis van onze gemeente? Diverse archiefstukken kunt u bekijken in het Haags gemeentearchief. Zoals microfiches, kopieboeken van de burgerlijke stand, kaartsysteem van het bevolkingsregister, beeldmateriaal en de belangrijkste literatuur over Leidschendam-Voorburg. U kunt zonder afspraak archiefstukken inzien. Een groot deel van het archief kunt u ook digitaal bekijken op Archieven.nl.

 • Gesprek over vergunningen

  Wilt u een vooroverleg over de horecavergunningen die u nodig heeft? We bespreken het bestemmingsplan en bepalen welke vergunningen en meldingen nodig zijn.

 • Parkeerontheffing speciale beroepsgroepen

  De parkeerontheffing voor speciale beroepsgroepen is voor medische praktijken uit de eerstelijnsgezondheidszorg, zoals een huisartsenpraktijk, verloskundigenpraktijk, thuiszorgorganisatie of medische begeleiding. Met een parkeerontheffing kunnen u en uw medewerkers zonder tijdsbeperking parkeren in de betreffende blauwe zone. Er hoeft dan geen parkeerschijf gebruikt te worden. U kunt de ontheffing digitaal aanvragen via het Parkeerloket.

 • Elektrische auto opladen

  Heeft u een elektrische auto of gaat u er een aanschaffen en is er binnen 200 meter loopafstand van uw huis geen openbare laadpaal? Of is er wel een laadpaal maar is die vaak bezet? Dan kunt u een openbare laadpaal aanvragen. Dat doet u via de website www.laadpaalnodig.nl van energieleverancier Equans, die voor ons de aanvraagprocedure en plaatsing van laadpalen uitvoert. Wilt u weten waar u in Leidschendam-Voorburg uw auto kunt opladen? Kijk dan op de website www.oplaadpalen.nl.