Zoekresultaat 1 - 10 van 79 resultaten

 • Milieustraat

  Wilt u grof afval kwijt en is het niet geschikt voor de Kringloopwinkel, dan kunt u terecht bij één van onze milieustraten.

 • Reclame maken

  Wilt u een reclamebord ergens aan ophangen? Dan heeft u misschien een omgevingsvergunning nodig.

 • Verkoop gemeentelijke groenstroken

  In bepaalde gevallen is het mogelijk gemeentelijke groenstroken te kopen.

 • Streekarchief

  Het Streekarchief is onderdeel van de gemeente Noardeast-Fryslân en werkt van daaruit voor de voormalige gemeenten Dongeradeel, Ferwerderadiel en Kollumerland c.a. en de gemeente Dantumadiel. Op grond van een serviceovereenkomst werkt de archivaris ook voor de gemeenten Ameland en Schiermonnikoog. Het Streekarchief beheert de archiefbewaarplaatsen van alle gemeenten. Archieven ouder dan 20 jaar zijn openbaar en voor een ieder toegankelijk.

 • Containers

  De gemeente maakt gebruik van rolcontainers voor de laagbouw voor het inzamelen van het huishoudelijk afval.

 • Dode of gewonde dieren en vogelgriep

  Dode dieren of gewonde dieren

 • Ontheffing tijdelijk alcohol schenken

  Wilt u tijdens bijzondere en tijdelijke evenementen binnen of buiten uw horecabedrijf zwak-alcoholische dranken schenken?

 • Kringloop

  Heeft u spullen die u niet meer gebruikt en die u weg wilt doen? Soms kunnen deze spullen nog goed bruikbaar zijn voor iemand anders. Denkt u voordat u uw spullen weggooit na of iemand anders ze nog zou kunnen gebruiken. In dat geval zou u de spullen nog kunnen aanbieden op Marktplaats of naar een kringloopwinkel brengen.

 • Reclamebelasting

  Voor de financiering van het ondernemersfonds voor promotionele activiteiten binnen de bolwerken, aan de Aalsumerpoort, Hantumerweg en Woudweg (deels) en in het Economisch Gebied Zuiderpoort te Dokkum heeft de gemeente in Dokkum voor deze gebieden en straten een reclamebelasting ingevoerd.

 • Alcoholwetvergunning

  De alcoholwetvergunning is nodig wanneer u een horecabedrijf wilt starten of over wilt nemen, waarbij u alcoholhoudende dranken schenkt. De alcoholwetvergunning geldt ook voor slijtersbedrijven. Ook bij het organiseren van een evenement waar alcoholhoudende dranken geschonken wordt heeft u een tijdelijke ontheffing alcoholwetvergunning nodig. Een tijdelijke ontheffing op grond van art. 35 Alcoholwet. Wijzigt u van ondernemingsvorm? Dan geldt ook hier dat u een nieuwe alcoholwetvergunning aan moet vragen wanneer uw ondernemingsvorm bijvoorbeeld wijzigt van eenmanszaak naar V.O.F. of B.V.