Zoekresultaat 1 - 8 van 8 resultaten

 • Ongedierte

  De gemeente heeft de zorg voor de woonomgeving en het onderhouden en beheren hiervan. Ziet u ongedierte op gemeentelijk grondgebied, dan horen wij dit graag van u. Voor het bestrijden van ongedierte op particulier grondgebied kunt u het beste contact opnemen met een specialistisch bedrijf. Overlast van ongedierte zoals mieren, slakken en bladluizen kunt u zelf bestrijden. De manier waarop u dit kunt doen verschilt per diersoort. Groter ongedierte kunt u beter niet zelf bestrijden. Laat dit altijd doen door een deskundig bedrijf.

 • Snelheidsmetingen

  Regelmatig bereiken ons klachten over snelheid van het verkeer. Enkele jaren geleden hebben wij daarom speciale apparatuur aangeschaft om de snelheid van het verkeer te meten.

 • Afspraak maken, openingstijden en contact

  Afspraak maken, wijzigen of annuleren, openingstijden

 • Bestemmingsplannen Kruiningen

  U vindt hier de geldende plannen en de plannen die op dit moment ter inzage liggen. Onderaan deze pagina kunt u onder ‘Archief’ de plannen vinden die op een eerder moment ter inzage hebben gelegen.

 • Werk in uitvoering

  Overzicht van de werkzaamheden in Reimerswaal.

 • Kavels voor woningbouw

  Wie wil dat nu niet? Uw eigen droomhuis ontwerpen en bouwen. Helemaal volgens uw smaak en wensen. De gemeente Reimerswaal biedt in de verschillende kernen bouwkavels aan. Op deze stukken grond kunt u zelf binnen de geldende regels een huis bouwen. Een architect en aannemer kunnen u hierbij helpen. U kunt de bouwkavels aankopen of in erfpacht nemen. De gemeente heeft begin 2024 geen bouwkavels meer te koop ten behoeve van woningbouw. In het vervolg van 2024 wordt gestart met een verkoopprocedure voor woningbouwproject Tramper III te Hansweert. Een deel van de bouwrijpe grond wordt projectmatig uitgegeven via een aanbesteding/prijsvraag. Een ander deel bestaat uit een aantal vrije kavels. Deze is gereserveerd voor de bouw van vrijstaande woningen door particulieren. Deze zullen door een onafhankelijke deskundige te zijner tijd worden getaxeerd om te komen tot een marktconforme prijs. Er zijn door de raad twee locaties aangewezen waar in de toekomst woningbouw zal gaan plaatsvinden. Het betreft de locatie Smalleweg/Postweg te Yerseke en de locatie Achterwegje te Kruiningen. De verwachting bestaat dat deze locaties binnen enkele jaren kunnen worden uitgegeven ten behoeve van woningbouw.

 • Haven Yerseke

  De gemeente Reimerswaal en het water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het DNA van de gemeente Reimerswaal getuigt daarvan: ‘de stad verging en werd zee. De zee werd ontworsteld en werd land. Een bijzonder stukje Zuid-Beveland werd onttrokken aan het zoute water’. De havens zijn de poort vanaf het water naar het land.

 • Meldpunt ongewenst verhuurgedrag

  Huurt u een woon- of verblijfsruimte en komt u ongewenst verhuurgedrag tegen? Er is nu een meldpunt bij de gemeente om hiervan melding te maken. Bij een melding kan de gemeente aan de hand van de Wet Goed Verhuurderschap kijken of er maatregelen genomen kunnen worden tegen een verhuurder of verhuurbemiddelaar die ongewenst verhuurgedrag vertoont. Dit meldpunt geldt niet voor wooncorporaties. Daarvoor bestaat de klachtencommissie van de corporatie en de huurcommissie.