Zoekresultaat 1 - 10 van 116 resultaten

 • Transportation of deceased persons from the Netherlands

  You may transport a body to a country outside the Netherlands. You will need to present a number of documents to customs officers. Most of these documents are available on request from the municipality where the person died.

 • Verklaring omtrent het gedrag (VOG)

  Een Verklaring Omtrent het Gedrag is een verklaring waaruit blijkt dat uw gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie in de samenleving. Dit wordt ook wel het VOG genoemd.

 • Schade door gemeente

  Het kan gebeuren dat u schade krijgt doordat wij iets wel of juist niet gedaan hebben. Bijvoorbeeld als wij de stoep slecht hebben onderhouden en u bent daardoor gevallen. Of wij hebben een drempel in de weg aangelegd, maar die is veel te hoog en daardoor heeft u schade aan uw auto. Deze schade kan geld kosten en dat moet betaald worden. Vindt u dat uw schade door ons komt? Dan kunt u ons vragen om deze schade te betalen. We noemen dat ‘aansprakelijk stellen’. U stelt de gemeente aansprakelijk voor de schade.

 • Tip of compliment

  Heeft u een tip voor ons waarmee wij onze dienstverlening kunnen verbeteren? Of bent u tevreden over ons en wilt u een compliment geven? Wij horen het graag van u en geven altijd een reactie!

 • Leegstandwet

  U kunt uw woning die leeg staat of ander gebouw tijdelijk verhuren. Bijvoorbeeld als uw woning al een tijdje te koop staat of gesloopt gaat worden. U vraagt hiervoor een vergunning aan bij ons.

 • Landvermesser

  Wir unterhalten eine umfangreiche Landkarte. Dies ist gesetzlich vorgeschrieben. Wir beauftragen einen Landvermesser mit der Erstellung der Karte.

 • Bouwtekening opvragen en inzien

  Bouwtekeningen kun je nodig hebben voor onder andere het aanvragen van een vergunning, klussen in je pand zoals het leggen van een vloer, of als je jouw pand gaat verkopen. Geef altijd duidelijk aan welke tekeningen je opvraagt.

 • Monumenten en beeldbepalende panden

  In onze gemeente staan veel bijzondere gebouwen, zoals monumenten, stolpen en andere karakteristieke panden. Het is belangrijk om deze panden en zaken te behouden voor de toekomst. Ze vertellen een belangrijk verhaal over het begin en de geschiedenis van de gemeente.

 • Direct debit taxes

  You can pay your municipal taxes by direct debit. This means that you authorise the municipal authorities to debit the tax sum from your bank account in instalments. That makes things easy because you always pay on time. You can arrange this using your DigiD.

 • Rioolaansluiting aanvragen

  Wij zorgen voor de rioolaansluiting op het openbare riool. Is uw woning of bedrijf niet aangesloten op de riolering? Dan vraagt u een rioolaansluiting aan bij ons. Wij zorgen voor de aansluiting tot aan de perceelgrens van uw terrein. Op uw eigen terrein moet u zelf zorgen voor de aanleg van de riolering.