Verfijn zoekopdracht
Geselecteerde filters (2)
Zoekresultaat 1 - 10 van 184 resultaten
- Omgevingsvergunning aanvragen
De omgevingsvergunning geeft toestemming op het gebied van wonen, ruimte, milieu en natuur. U kunt een omgevingsvergunning nodig hebben voor verschillende activiteiten. Onder andere voor:
- bouwen
- slopen
- bomen kappen
- een inrit of uitrit aanleggen
- een monument herstellen, verbouwen of slopen
- reclame aanbrengen
- brandveilig gebruik gebouwen
Er zijn 2 procedures bij het verlenen van een omgevingsvergunning. De gewone procedure geldt voor een gewone omgevingsvergunning. Heeft uw vergunningaanvraag een groot risico voor de omgeving? Of voert de gemeente een natuurtoets uit? Dan geldt de uitgebreide procedure.
Een greep uit de producten die zijn ondergebracht in de omgevingsvergunning:
- aanlegvergunning;
- sloopvergunning;
- ontheffing bestemmingsplan;
- bouwvergunning;
- milieuvergunning;
- monumentenvergunning;
- ontheffing verbod lozen afvalwater;
- vergunning voor handelingen in beschermd natuurgebied;
- uitweg-/inritvergunning;
- vergunning voor alarminstallatie aan een woning of gebouw;
- kapvergunning;
- provinciaal projectbesluit;
- reclamevergunning.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2024-04-25
- Geregistreerd partnerschap beƫindigen
Voor het beëindigen van een geregistreerd partnerschap gaat u naar een notaris of advocaat. In sommige gevallen moet u met uw advocaat naar de rechter. Het geregistreerd partnerschap is pas beëindigd nadat het is ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand.
Een geregistreerd partnerschap eindigt ook als:
- u het geregistreerd partnerschap laat omzetten in een huwelijk
- 1 van beiden komt te overlijden of langdurig wordt vermist
Als u uw naamgebruik wilt aanpassen, dan vindt u onder "overig" het formulier wijziging naamgebruik.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2023-02-08
- Bibliotheek
In de bibliotheek kunt u onder andere:
- boeken en e-books lenen
- cd's en dvd's lenen
- tijdschriften en kranten lezen
- internetten
- hulp krijgen bij het regelen van dingen op internet
- studeren
- een cursus volgen
Veel activiteiten in de bibliotheek zijn gratis. U hoeft geen lid te zijn. Wilt u ook iets lenen, bijvoorbeeld een boek of een cd? Dan moet u lid zijn.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2024-09-20
- Trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan
Als u gaat trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaat, meldt u uw plannen bij de gemeente. Met de gemeente maakt u afspraken over het sluiten van het huwelijk of het registreren van het partnerschap. Bijvoorbeeld over de locatie, de datum en het tijdstip. Ook kunt u afspraken maken over hoe de ceremonie eruit zal zien.
Bij het sluiten van het huwelijk of het registreren van uw partnerschap heeft u getuigen nodig. Er moeten minimaal 2 en maximaal 4 getuigen aanwezig zijn. De getuigen moeten 18 jaar of ouder zijn.
Als u trouwt of een geregistreerd partnerschap aangaat, doet u dit automatisch in beperkte gemeenschap van goederen. Kijk voor meer informatie op Rijksoverheid.nl.
Ook als u niet in Nederland woont, kunt u hier trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan. U of uw partner moet dan wel ingeschreven staan in de Basisregistratie Personen (BRP). Woont u allebei niet in Nederland? Neem dan contact op met de gemeente Den Haag.
Bent u getrouwd buiten Nederland? Zorg dat de gemeente dit registreert in de BRP.
De gemeente heeft de volgende gegevens van de getuigen nodig:
- een kopie van een legitimatiebewijs bijvoorbeeld paspoort of rijbewijs
- de eventuele familiebetrekking tot bruid en bruidegom.
U kunt ook een medewerker van de gemeente vragen om als getuige bij uw huwelijk/geregistreerd partnerschap op te treden. Hier zijn kosten aan verbonden.
Een huwelijkssluiting duurt normaal ongeveer een half uur. Bij het inplannen van huwelijken wordt altijd rekening gehouden met tenminste 45 minuten tussen twee huwelijken.
Bescheiden huwelijk
Het is mogelijk om in het gemeentehuis een bescheiden huwelijk te sluiten. Dat kan op maandag om 09.30 uur. De kosten hiervoor zijn € 173,15.
Kosteloos huwelijk
Het is beperkt mogelijk om gratis te trouwen of een partnerschap te registreren. U betaalt wel voor het trouwboekje, als u daarvoor kiest. De ceremonie voor een gratis huwelijk of partnerschap duurt ongeveer 10 minuten en beperkt zich tot enkel de formele (huwelijks)voltrekking. Naast u en uw partner, kunnen hier alleen getuigen bij aanwezig zijn. U kunt geen voorkeur uitspreken voor een trouwambtenaar. Er is vooraf geen contact met de trouwambtenaar die de voltrekking verricht.
Kosteloos trouwen kan alleen op maandagochtend om 8.30 uur en om 9.00 uur. De voltrekking van een gratis huwelijk of partnerschap vindt plaats in het gemeentehuis in Twello.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2024-08-22
- Kinderopvangtoeslag van de gemeente
In de volgende gevallen is het mogelijk om een tegemoetkoming in de kosten van kinderopvang van de gemeente te krijgen:
- sociaal medische indicatie
- alle peuters naar de voorschool
- voorschoolse educatie
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2024-04-25
- Afgezette gebieden betreden
De gemeente kan een terrein of gebied afzetten. Tijdens een afzetting mag u dat gebied niet in. Dit heeft meestal te maken met veiligheid, openbare orde of volksgezondheid. Zo kan de gemeente een terrein afzetten, waarvan de grond zwaar vervuild is.
Moet u toch in een afgezet gebied zijn? Dan vraagt u ontheffing aan bij de gemeente.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2024-04-23
- Huisvestingsvergunning aanvragen
U heeft misschien een huisvestingsvergunning nodig als u wilt verhuizen naar een betaalbare huurwoning of nieuwbouw-koopwoning. Hiermee zorgt de gemeente ervoor dat voldoende betaalbare woningen beschikbaar blijven voor mensen die dat nodig hebben.
In de gemeente Voorst zijn de regels hierover vastgelegd in de gronduitgifteregeling. Klik hier om de gronduitgifteregeling te bekijken.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2024-06-05
- Grond verplaatsen of afvoeren melden (grondverzet)
Grondverzet (het verplaatsen van grond)
Particulieren
Heeft u als particulier een kleine hoeveelheid grond over, dan kunt u dit onder andere brengen naar firma Veldhuis aan de Brinkenweg 36 in Klarenbeek, of naar een ander BRL 9335 gecertificeerd bedrijf. Deze grond mag niet verontreinigd zijn. U kunt bij de gemeente navragen of er iets bekend is over bodemverontreiniging op uw adres. Particulieren hoeven dit grondverzet niet te melden.
Bedrijven
Grondverzet door bedrijven (aannemers, hoveniersbedrijven) moet vooraf gemeld worden op het Omgevingsloket. De gemeente Voorst kan u meer informatie geven over de bodemkwaliteit van de herkomstlocatie en de toepassingseisen op de toepassingslocatie. De Nota Bodembeheer en de bodemkwaliteitskaart Voorst zijn hier te vinden. De digitale kaarten staan ook hier (tijdelijk).
De Omgevingsdienst Veluwe doet voor de gemeente Voorst het toezicht en handhaving op toepassing en transport van grond.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2024-04-24
- Uitstalling plaatsen bij een bedrijf
U kunt een uitstalling plaatsen bij uw bedrijf. In uw uitstalling mag u producten uitstallen die in uw bedrijf verkocht worden. Een fietsenhandelaar kan bijvoorbeeld fietsen buiten uitstallen.
Voor het plaatsen van uitstalling heeft u soms een vergunning nodig. Dit is afhankelijk van de locatie. De gemeente heeft namelijk gebieden aangewezen waarbinnen u zonder vergunning een uitstalling bij uw bedrijf mag plaatsen. U moet zich wel aan algemene regels houden.
Buiten het aangewezen gebied moet u voor een uitstalling wel een vergunning aanvragen.
Het kan zijn dat u precariobelasting moet betalen als u een uitstalling heeft. Dit is belasting die u aan de gemeente betaalt voor het gebruik van de openbare ruimte.
Directe verkoop vanuit de uitstalling is niet toegestaan.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2024-06-28
- Omgevingsvergunning water aanvragen
Als u grondwater of oppervlaktewater wilt gebruiken, dan moet u dit vooraf melden. Oppervlaktewater is onder andere slootwater, rivierwater, kanaalwater, zeewater en water uit een meer.
U moet een vergunning aanvragen als:
- u grondwater gebruikt in de buurt van een oppervlaktewater in beheer van Rijkswaterstaat
- u meer dan 150.000 m3 grondwater per jaar gebruikt voor industriële toepassingen
- u oppervlaktewater gebruikt in beheer van Rijkswaterstaat en waarbij:
- u meer dan 100 m3 water per uur gebruikt; of
- de instroomsnelheid meer is dan 0,30 meter per seconde
Wanneer u water gebruikt van sloten, rivieren, meren en plassen in beheer van het waterschap, dan bepaalt het waterschap of u een vergunning moet aanvragen. Dit geldt ook voor grondwater in het beheergebied van het waterschap. Meer informatie vindt u op de website van het waterschap.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2024-04-24