Zoekresultaat 1 - 10 van 39 resultaten

  • Klachtenprocedure aanbestedingen

    Doet u zaken met de gemeente en bent u van mening dat een aanbesteding niet volgens de regels is verlopen, dan kunt u hierover een klacht indienen. De gemeente maakt in het kader van meer transparantie en professionalisering van haar inkoop bij het inkoopbeleid, de (EU) openbare opdrachten kenbaar aan leveranciers van diensten, producten en werken.

  • Terras voor uw zaak

    Wilt u een terras bij uw café of restaurant? Vraag dan toestemming. Vraag de toestemming ook bij ons aan als het terras op uw eigen grond staat.

  • Rioolonderhoud en verstoppingen

    De eigenaar van een gebouw zorgt voor de aansluiting op het riool. Dit geldt voor de aanleg en het onderhoud daarvan. Heeft u last van stank of een verstopping? Is de weg verzakt vanwege een rioollekkage? Controleer of dit op uw eigen terrein is of daarbuiten. Als het daarbuiten is, meldt u dit bij ons. Problemen op uw eigen grond lost u zelf op. Bent u huurder? Meld het dan bij de eigenaar van uw woning of bedrijfspand. Ziet het bedrijf dat u inhuurt, dat de verstopping toch bij de gemeente liggen? Dan krijgt u een brief met een verklaring van hen.

  • Bezwaar en beroep

    Als u het niet eens bent met een schriftelijk besluit van de gemeente, kunt u hiertegen bezwaar maken. Bent u het niet eens met de beslissing op uw bezwaarschrift dan kunt u hiertegen in beroep gaan bij de rechtbank.

  • Automatische incasso of bankrekeningnummer wijzigen

    U kunt de gemeentebelastingen in 1 keer betalen of in meerdere keren (gespreid). Wilt u gespreid betalen? Dan kunt u ons toestemming geven het bedrag van uw rekening af te schrijven door een automatische incasso. Dit doet u met een machtiging. Maakt u gebruik van de automatische incasso? Dan schrijven we het aanslagbedrag in 10 maandelijkse termijnen af van uw bankrekening. Dit zal gebeuren rond de vervaldatum die op het aanslagbiljet staat.

  • Gemeentebelastingen

    Ieder jaar betaalt u belastingen aan de gemeente. Dit zijn verschillende soorten belastingen. Begin van het jaar krijgt u de belastingaanslag in de brievenbus. Dit is een brief waarin staat hoeveel u moet betalen en waarom. U krijgt een aanslag voor: de ozb en de WOZ. Lees meer hierover bij de informatie over de Onroerendezaakbelasting. de afvalstoffenheffing de rioolheffing de hondenbelasting

  • Inkomen oudere zelfstandigen

    Bent u 55 jaar of ouder en zelfstandig ondernemer? Als u te weinig inkomen krijgt uit uw bedrijf, wilt u misschien stoppen met uw bedrijf. Misschien kunt u IOAZ aanvragen. Dit is een uitkering. U en uw partner krijgen dan een inkomen op in ieder geval het bijstandsniveau. Als u inkomen heeft, vult de uitkering het aan.

  • Melding mobiele puinbreker

    Bij het bouwen en slopen komt afval vrij. Een mobiele puinbreker kan het afval in stukken breken op de plek waar u aan het werk bent. Dat scheelt tijd. Puinbrekers worden ingezet om de steenachtige fractie van bouw-en sloopafval te breken tot puingranulaat. Dit puingranulaat kan worden toegepast als bouwstof in het beton of in de wegenbouw. Door de (milieu)technologische ontwikkelingen van de afgelopen jaren  is het mogelijk geworden om met een mobiele installatie op locatie te werken. Gaat u een mobiele puinbreker gebruiken? Meld dit dan op tijd. Dit doet u via een schriftelijke kennisgeving. Er gelden namelijk regels om overlast (trillingen, geluid en stof) voor andere mensen te voorkomen.

  • Collectevergunning aanvragen

    Wilt u voor een goed doel geld of spullen inzamelen? Vraag dan een collectevergunning bij ons aan. Landelijke organisaties collecteren over het algemeen volgens een vast rooster. Het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) maakt dit rooster ieder jaar. Er zijn vrije periodes in het collecterooster. In die vrije periodes krijgen andere organisaties de mogelijkheid om te collecteren. Deze organisaties moeten een vergunning aanvragen om te mogen collecteren in deze vrije periodes.

  • Een gebouw brandveilig gebruiken

    Heeft u een gebouw en wilt u daar meerdere mensen in binnenlaten? Dan is het belangrijk dat u zorgt dat het gebouw brandveilig is. Hier zijn verschillende regels voor. Soms moet u een melding of omgevingsvergunning aanvragen. Melding: U heeft een gebouw waar meer dan 50 mensen tegelijk aanwezig kunnen zijn, zoals een café, restaurant of zalencentrum. U wilt kamers verhuren in 1 gebouw, minimaal 5 kamers, zoals een studentenhuis of woongroep. Uw bedrijf kan niet precies aan de regels van het Bouwbesluit 2012 voldoen, maar u heeft wel een ander voorstel dat op die regels lijkt. Doet u een melding? Dan kan het zijn dat extra regels nodig zijn. Bijvoorbeeld over hoeveel mensen tegelijkertijd in het gebouw mogen zijn. Dat vertellen we u zo snel mogelijk.   Vergunning: Er slapen meer dan 10 personen bij u in het gebouw, bijvoorbeeld een hotel, kampeerboerderij, ziekenhuis, verpleeghuis of gevangenis. Er zijn er meer dan 10 kinderen jonger dan 12 jaar in het gebouw, bijvoorbeeld een basisschool of kinderdagverblijf. Er zijn meer dan 10 gehandicapte personen (lichamelijk of verstandelijk), bijvoorbeeld door dagopvang. Verandert u iets aan het gebouw? En verandert er hierdoor ook iets in de brandveiligheid? Geef de verandering ook door. Een medewerker van de gemeente of brandweer kan langskomen om te controleren. Als u een evenement in een bouwwerk houdt, is de informatie op deze pagina van toepassing. Als u een evenement in een bouwsel (zoals een tent) organiseert moet u mogelijk hiervoor een gebruiksmelding doen.