Zoekresultaat 1 - 10 van 22 resultaten

  • Demonstratie of betoging

    Als u een demonstratie of betoging wilt houden, moet u dit melden. U doet deze melding online met het formulier ‘Melden demonstratie, manifestatie of betoging’. U logt in met DigiD (als inwoner) of eHerkenning (als bedrijf). U meldt de demonstratie of betoging minimaal 48 uur (2 hele werkdagen) van tevoren. Werkdagen zijn maandag tot en met vrijdag, behalve nationale feestdagen. Onderstaande tabel geeft aan wanneer u de melding uiterlijk moet doen. Zit er tussen de dag van melden en de betoging een nationale feestdag? Dan meldt u de betoging een dag eerder.

  • Brievenbussticker

    Wilt u geen ongeadresseerd drukwerk meer ontvangen? Dan kunt u dat aangeven met een speciale sticker op uw brievenbus. De sticker is verkrijgbaar als NEE-JA-sticker of NEE-NEE-sticker. U kunt de stickers bestellen via www.neeneeneeja.nl of gratis afhalen in het stadhuis. NEE-NEE-sticker Met een NEE-NEE-sticker geeft u aan dat u geen ongeadresseerd reclamedrukwerk en geen huis-aan-huisbladen meer wilt ontvangen.

  • Bijzondere bijstand

    Heeft u een laag inkomen en moet u bijzondere kosten betalen? Dan kunt u misschien bijzondere bijstand aanvragen.

  • Leerplicht

    Elk kind vanaf 5 jaar heeft recht op onderwijs en heeft de plicht om naar school te gaan. De gemeente houdt hier toezicht op. De gemeente Zutphen werkt samen met het onderwijs aan het voorkomen van schoolverzuim en wil ervoor zorgen dat zoveel mogelijk jongeren een diploma behalen.

  • Bijstand voor ondernemers

    Heeft u hulp nodig vanwege het coronavirus? De economische impact van het coronavirus is groot, ook in Zutphen. We hebben een speciale pagina ingericht voor al uw vragen.

  • Reageren op een besluit van de gemeente

    Wij nemen veel besluiten. Die besluiten kunnen gevolgen hebben voor u. Wilt u reageren op een besluit dat wij willen nemen of genomen hebben? Dan heeft u verschillende mogelijkheden. U kunt een zienswijze indienen als wij nog een besluit gaan nemen. U kunt bezwaar maken als u het niet eens bent met een besluit van de gemeenteraad, van het college van burgemeester en wethouders of van de burgemeester. U kunt in beroep gaan bij de rechtbank als u het niet eens bent met de beslissing op uw bezwaar?

  • Bijdrage voor huur of hypotheek (woonkostentoeslag)

    Kunt u uw huur of hypotheek niet meer betalen omdat uw inkomen plotseling is gedaald? Woonkostentoeslag is een tijdelijke bijdrage om uw huur of hypotheek te betalen.

  • Omzetten geregistreerd partnerschap in huwelijk

    U kunt uw geregistreerd partnerschap omzetten in een huwelijk. Dit kunt u in elke gemeente regelen. U kunt kiezen hoe u dit wilt doen: zonder ceremonie of met ceremonie.

  • Gedenkteken of grafsteen

    Veel nabestaanden willen op een graf een gedenkteken of grafsteen plaatsen. Voor een gedenkteken op een graf, een monument of andere vorm van grafbedekking hebt u een vergunning of toestemming van de gemeente nodig. Meestal vraagt de steenhouder of leverancier de vergunning voor het gedenkteken aan. U kunt ook zelf een vergunning Gedenkteken aanvragen. Een gedenkteken moet voldoen aan een aantal voorwaarden.

  • Adresonderzoek

    Staat er iemand op uw adres ingeschreven die daar niet (meer) woont? Krijgt u bijvoorbeeld steeds post voor oude bewoners of weigert iemand zich uit te schrijven? Dan kunt u de gemeente vragen een adresonderzoek te starten. Hoe werkt het? Een adresonderzoek kunt u op op meerdere manieren aanvragen. Per e-mail Schriftelijk Stuur ons een brief of e-mail met daarin: