Zoekresultaat 1 - 10 van 135 resultaten

 • Parkeerkaart voor bewoners

  U kunt geen bewonersparkeerkaart meer aanvragen. Lees hiervoor het persbericht Bewonerskaart per half januari gratis om te zetten in parkeerontheffing Vanaf januari kunt u een ontheffing blauwe zone aanvragen of een terugbetaling van uw bewonersparkeerkaart 2023. Bekijk daarvoor de pagina Parkeren in de blauwe zone.

 • Forensenbelasting

  Heeft u meer dan 90 dagen per jaar een eigen vakantiewoning of (sta)caravan op Texel voor uzelf beschikbaar? En is uw hoofdverblijf buiten Texel? Dan betaalt u forensenbelasting.

 • Verklaring Omtrent het Gedrag

  In een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) staat dat uw gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor het doen van bepaald werk. Werkgevers kunnen daar om vragen als u gaat werken in bijvoorbeeld de kinderopvang. Een aanvraag wordt altijd gestart door de werkgever en door u bevestigd.

 • Contact Sociaal Team

  Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met het Sociaal Team. Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer 14 0222, op werkdagen tussen 08.30 en 16.30 uur. U kunt ons ook bereiken via het contactformulier Sociaal Team.

 • Toeristenbelasting

  Overnacht u tegen betaling op Texel? Dan betaalt de aanbieder van uw verblijf ons toeristenbelasting. Bent u verhuurder? Via onderstaande knop doet u direct aangifte. In uw aangiftebrief staan uw inlognaam en wachtwoord. Heeft u vragen? Stuur een e-mail naar gemeente@texel.nl of bel met telefoonnummer 0222 - 362174. Doe direct aangifte toeristenbelasting Om uw belastingaanslag te bekijken gaat u naar…

 • Bewijs van in leven zijn

  Heeft u een bewijs van in leven zijn nodig voor uw pensioenfonds of een andere uitkerende instantie? Het bewijs van in leven zijn toont aan dat u in leven bent op het moment dat het bewijs wordt afgegeven. Het is bedoeld voor gebruik door Nederlandse instanties. Voor buitenlandse instanties heeft u een Attestatie de vita nodig.

 • Briefadres

  Een briefadres is een adres waar u niet woont, maar alleen post ontvangt. Het is een tijdelijke oplossing voor een periode waarin u geen vast woonadres heeft.

 • Bijstand

  Heeft u niet genoeg geld voor bijvoorbeeld de huur, de boodschappen of een ziektekostenverzekering? Dan heeft u misschien recht op een (gedeeltelijke) bijstandsuitkering. Het Sociaal Team Texel kan u hierover adviseren.

 • Bomen kappen

  Wilt u een boom kappen? Als de boom op de onderstaande lijst met waardevolle bomen staat, moet u eerst een omgevingsvergunning aanvragen. Ook bij andere bomen is soms een omgevingsvergunning nodig.

 • Kosten terugvragen bijzondere bijstand

  Heeft u bijzondere bijstand gekregen en moet u bonnetjes inleveren? Dat kunt u online doen. Vraag uw kosten terug