Zoekresultaat 1 - 10 van 113 resultaten

  • Participatiebijdrage

    De participatiebijdrage is een vergoeding voor allerlei kosten. Denk aan kosten voor een (sport)vereniging, maar ook voor bijvoorbeeld een koelkast of een identiteitskaart.

  • Tijdelijke verkeersmaatregel aanvragen

     

  • Tweede paspoort

    U kunt een tweede paspoort aanvragen als u kunt aantonen dat u het nodig heeft. Bijvoorbeeld: Uw paspoort ligt op een ambassade ligt voor een visumaanvraag.  U reist regelmatig naar landen die met elkaar in conflict zijn. De stempels in uw eerste paspoort kunnen dan problemen veroorzaken bij de toelating in een ander land.  Voor het aanvragen en afhalen van een (tweede) paspoort moet u een afspraak maken. Dat kan via het afsprakenformulier of telefonisch via 14 0521. Bekijk ook de openingstijden.

  • Kind erkennen

    Bent u als partner niet getrouwd met de moeder van uw kind en heeft u geen geregistreerd partnerschap? Dan kunt u het kind wettelijk erkennen. Erkenning is niet nodig als u een kind krijgt binnen een huwelijk of geregistreerd partnerschap. U heeft dan automatisch wettelijk ouderschap.

  • Bijzondere bijstand

    Krijgt u onverwacht te maken met hoge kosten, maar kunt u deze niet betalen? Bijvoorbeeld voor een advocaat, bewindvoering of maaltijdvoorziening? Dan kunt u misschien bijzondere bijstand aanvragen.

  • Bezwaar maken gemeentelijke belastingen

    Bent u het niet eens met een belastingaanslag of WOZ-beschikking van de gemeente? Dan kunt u hiertegen bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet binnen zes weken na dagtekening van het aanslagbiljet of de WOZ-beschikking door u zijn verzonden. Als u na die zes weken bezwaar maakt, zal de gemeente uw bezwaarschrift 'niet-ontvankelijk' verklaren. Uw bezwaarschrift zal dan ambtshalve worden afgehandeld. Tegen een ambtshalve uitspraak is beroep niet mogelijk.

  • Vuurwerk afsteken

    Wanneer u vuurwerk wilt afsteken moet u zich aan een aantal regels houden voor de veiligheid en het voorkomen van onnodige overlast.

  • Ongedierte

    Melding doen  

  • Bouwkavels Vledderveen fase 1 (toegewezen)

    De gemeente Westerveld biedt woningbouwkavels aan in Vledderveen. Vledderveen ligt gelegen in een mooie omgeving. Het gebied en de woningen krijgen een eigen karakter; eigentijds en duurzaam met veel groen.

  • Riool- en waterzorgheffing

    De aanleg, het beheer en het onderhoud van de riolering is een gemeentelijke taak. Om deze taak te kunnen bekostigen, bracht de gemeente Westerveld in het verleden rioolrecht in rekening. De gebruiker van het riool betaalde voor het recht om de riolering te benutten. In de oude wetgeving bestond de gemeentelijke zorgplicht uit het doelmatig inzamelen en transporteren van afvalwater. Met de komst van de Wet Gemeentelijke Watertaken is er op dit vlak het één en ander veranderd. In deze gewijzigde wetgeving is sprake van een verbrede waterzorgplicht voor gemeenten en heeft gemeenten verplicht het rioolrecht om te zetten in riool- en waterzorgheffing. Deze riool- en waterzorgheffing is een zogenaamde bestemmingsbelasting. Dat is een belasting waarvan de opbrengsten bestemd zijn voor een bepaald doel. Alle kosten die de gemeente maakt voor de uitvoering van de brede waterzorgplicht kan zij met deze heffing verhalen. Het gaat dus niet meer alleen om het afvalwater van bijvoorbeeld toilet, bad/douche, maar ook om het hemel- en grondwater. Zowel de kosten van onderhoud en vervanging van het rioolstelsel, als ook de kosten van het inzamelen en verwerken van regenwater en de kosten verbonden aan het bestrijden van grondwaterproblemen worden bekostigd uit de riool- en waterzorgheffing. De riool- en waterzorgheffing is gericht op het collectief belang van de gemeentelijke waterzorgplicht en wordt opgelegd aan de eigenaar. Het oude rioolrecht was meer gericht op het individuele belang van het hebben van een aansluiting op de gemeentelijke riolering en werd opgelegd aan de gebruiker.