Zoekresultaat 1 - 5 van 5 resultaten

 • Mantelzorgvergunning

  Wilt u uw mantelzorgers laten parkeren in het gebied waar u woont, dan kunt u een mantelzorgvergunning aanvragen. Dit is een parkeervergunning voor inwoners met mantelzorg.

 • Uitkering voor oudere en arbeidsongeschikte werklozen

  De IOAW-uitkering is een uitkering voor oudere en arbeidsongeschikte werklozen. De uitkering vult uw inkomen aan als u 50 jaar of ouder en werkloos bent. Hoe hoog uw IOAW-uitkering wordt, hangt af van uw inkomen en dat van uw eventuele partner.

  De IOAW-uitkering wordt aan het eind van elke maand uitbetaald. Lees hier meer over de hoogte van uw IOAW-uitkering.

 • Digitale gehandicaptenparkeervergunning

  Heeft u een Europese Gehandicaptenparkeerkaart (GPK) voor bestuurders of passagiers? Dan kunt u een gehandicaptenparkeervergunning (GPV) aanvragen waarmee u in heel Amstelveen kunt parkeren. U kunt de vergunning ook aanvragen als u niet in Amstelveen woont.

  De gehandicaptenparkeervergunning is geldig op alle parkeerplaatsen waar betaald parkeren geldt. U kunt hier met de vergunning onbeperkt parkeren.

  Vergunning als aanvulling op gehandicaptenparkeerkaart

  U mag niet gratis parkeren op een betaalde parkeerplaats met uw Europese Gehandicaptenparkeerkaart. Daarvoor heeft u de gehandicaptenparkeervergunning nodig.

  Met een Europese Gehandicaptenparkeerkaart (GPK) kunt u wel:

  • maximaal vier uur gratis parkeren op de algemene gehandicaptenparkeerplaatsen in het Stadshart;
  • onbeperkt gratis parkeren in blauwe zones. 

  U moet uw gehandicaptenparkeerkaart altijd duidelijk zichtbaar achter de voorruit plaatsen. De kant waarop de vervaldatum staat moet goed leesbaar zijn vanaf de buitenkant van uw voertuig. Een kopie van uw gehandicaptenparkeerkaart is niet geldig.

  Als er sprake is van een maximaal toegestane parkeerduur op een algemene gehandicaptenparkeerplaats, dan moet u de starttijd aangeven met een parkeerschijf. Deze legt u net als de gehandicaptenparkeerkaart duidelijk zichtbaar achter de voorruit. 

 • Bewonersvergunning

  Een bewonersvergunning is een digitale parkeervergunning. U kunt deze aanvragen als u in de gemeente Amstelveen woont in een gebied waar betaald parkeren geldt. Per adres kunt u twee bewonersvergunningen aanvragen. U koppelt de vergunning aan één kenteken. Heeft u (tijdelijk) een ander voertuig, dan kunt u het kenteken wijzigen.

 • Uittreksel uit basisregistratie personen (BRP) opvragen

  Met een uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP) laat u zien dat u staat ingeschreven bij de gemeente. Op dit uittreksel van het bevolkingsregister staan onder andere uw naam, geboortedatum, geboorteplaats en huidige adres. Instanties kunnen om een uittreksel BRP vragen. U vraagt dit document aan bij de gemeente.

  Instanties als een woningstichting kunnen vragen om een uittreksel uit het bevolkingsregister (de Basisregistratie Personen, BRP). Geef bij uw aanvraag duidelijk aan waarvoor u het uittreksel nodig heeft. Er bestaan namelijk ook uittreksels met meer gegevens. Voorbeelden van andere uittreksels zijn een Bewijs van Nederlanderschap en een Bewijs van in leven zijn.