Zoekresultaat 1 - 10 van 89 resultaten

 • Wmo-pas voor korting op GroeneHartHopper

  Bent u slecht ter been of heeft u een andere lichamelijke beperking en kunt u daardoor geen gebruik van het standaard openbaar vervoer of de fiets? Dan heeft u misschien recht op de Wmo-vervoerspas. Maak een melding via onderstaande knoppen.

 • Ontheffing verkeersregels

  Een ontheffing is een besluit waarbij er toestemming wordt gegeven voor iets dat normaal gesproken niet mag. Met een ontheffing verkeersregels kunt u bijvoorbeeld laden of lossen waar dit normaal verboden is of met uw auto een straat inrijden die afgesloten is met een paaltje. De gemeente geeft alleen ontheffing van de verkeersregels als het echt noodzakelijk is.

 • Vergoeding poortverlichting

  Inbrekers vinden veel licht niet fijn. Daarom kunt u een vergoeding ontvangen voor 50% van de kosten voor het aanbrengen van energiezuinige poortverlichting. Er geldt een maximaal bedrag van € 50,- per aansluitpunt.

 • Aanmelding bijenveld

  Het gaat niet goed met de wilde bij. De gemeente wil daarom meer bloemen in de stad voor de bijen. Dit willen we doen door een paar grasvelden blijvend te veranderen in velden vol bloemen, die goed zijn voor de bijen. Inwoners die een geschikt grasveld in de buurt hebben, kunnen dit grasveld via onderstaande knop aanmelden bij Gouda Zoemt…

 • Duurzaamheidslening

  Bij het Duurzaamheidsfonds Gouda kunnen stichtingen, verenigingen en anderen een lening aanvragen met gunstige voorwaarden voor het duurzamer maken van hun gebouw.  Let op! Geld lenen kost geld.

 • Woo-verzoek

  De gemeente geeft op allerlei manieren informatie over gemeentelijk beleid en de uitvoering daarvan. Toch kan het zijn dat u meer informatie wilt hebben. Deze informatie kunt u opvragen via een Woo-verzoek. De Wet open overheid (Woo) regelt uw recht op informatie van de overheid. Documenten met overheidsinformatie zijn openbaar, tenzij de Woo bepaalt dat de gevraagde informatie niet geschikt…

 • Uitkering

  U kunt hieronder een melding maken als u hulp nodig heeft bij het vinden van werk of als u in aanmerking wilt komen voor een uitkering. Met deze uitkering wordt uw inkomen aangevuld tot een minimale grens. De gemeente gaat samen met u aan de slag om zo snel mogelijk een baan of vrijwilligerswerk voor u te vinden. Ook als…

 • Wijziging aanschrijfnaam

  Wilt u na uw huwelijk of de registratie van uw partnerschap de achternaam van uw partner gebruiken? Dan laat u dat weten aan de gemeente. De gemeente verandert uw aanschrijfnaam, maar niet uw eigen achternaam. Gaat u scheiden? Dan kunt u na de scheiding uw eigen achternaam weer gebruiken.

 • Subsidie investering sportgebouw

  Met de subsidie investering sportgebouw wil de gemeente investeringen aan sportgebouwen mogelijk maken. Hierbij kunt u denken aan het opknappen van een sportgebouw, groot onderhoud, maar ook de bouw van nieuwe sportgebouwen. Bent u eigenaar of huurder van een sportgebouw? Dan kunt u misschien subsidie krijgen.

 • Melding wijziging leidinggevende horeca

  Heeft u een alcoholvergunning of een exploitatievergunning en neemt u een nieuwe leidinggevende aan? Dan moet u dit bij de gemeente melden. U ontvangt een bevestiging van de gemeente. Daarna mag de nieuwe leidinggevende aan het werk. Deze wacht ondertussen op de controle van de gemeente of hij aan alle voorwaarden voor leidinggevenden in een horecabedrijf voldoet. Als dat zo…