Zoekresultaat 1 - 10 van 30 resultaten

 • Gemeentelijke belasting betalen

  Gemeentelijke belastingen kunt u betalen via automatische incasso. Hiermee geeft u toestemming om het bedrag in 8 termijnen af te schrijven nadat u de aanslag heeft ontvangen. Automatische incasso regelt u in het Belastingloket. Ook uw incasso stopzetten of uw rekeningnummer wijzigen kan daar.

 • Toeristenbelasting

  Eigenaren van een hotel, camping, bed and breakfast, Airbnb of groepsaccommodatie betalen toeristenbelasting. U berekent dit bedrag door aan uw klanten. De toeristenbelasting vermeldt u apart op de factuur. Hoeveel toeristenbelasting u moet afdragen, vindt u op de aanslag die wij u ieder jaar sturen. Kijk in het Belastingloket als u vragen heeft of het niet eens bent met de aanslag. Log in met uw DigiD.

 • Bouwen zonder vergunning

  U heeft niet altijd een omgevingsvergunning nodig voor uw bouw- of verbouwplannen. Dit kunt u controleren door een vergunningscheck te doen in het omgevingsloket online.

 • Drank schenken bij een evenement

  Heeft u geen horecazaak, dan mag u niet zomaar alcohol schenken of verkopen bij een evenement. U vraagt hiervoor een ontheffing aan. De ontheffing vraagt u minimaal 8 weken van tevoren aan. U krijgt een ontheffing voor maximaal 12 dagen achter elkaar.

 • Extra container aanvragen

  Heeft u regelmatig meer afval dan u kwijt kunt in uw container, dan vraagt u een extra container aan. U betaalt hiervoor jaarlijks een extra bedrag aan afvalstoffenheffing. Wij bezorgen de container binnen 10 werkdagen bij u thuis.

 • Uitrit aanvragen

  Voor het aanleggen, verbreden of verplaatsen van een uitrit bij uw woning moet u een omgevingsvergunning aanvragen. Dit doet u in het omgevingsloket online. Voor het aanleggen van een uitrit bij de nieuwbouw in Oosterveld fase 2 en 3 in Norg heeft u geen vergunning nodig. Dit hoeft u alleen te melden.

 • Afval niet opgehaald

  Geef aan ons door als uw afval, grofvuil of oud papier niet is opgehaald. Wij zoeken uit wat er aan de hand is en laten u weten of uw afval alsnog wordt opgehaald.

 • Schadevergoeding na planschade

  Loopt u of uw bedrijf door een plan van de gemeente financiële schade op, dan kunt u soms een vergoeding krijgen. Bijvoorbeeld als door een nieuw of gewijzigd bestemmingsplan uw huis of grond minder waard wordt. Of uw inkomsten omlaag gaan.

 • Beschermd monument verbouwen

  Voor eigenaren van een monument gelden andere eisen bij onderhoud en verbouwing. U heeft in meer gevallen een omgevingsvergunning nodig. Deze vraagt u aan via het online omgevingsloket. Ook kunt u hier checken of u een vergunning nodig heeft.

 • Bekendmakingen en regelgeving

  Onze regelgeving en officiële bekendmakingen publiceren wij op Overheid.nl. Zoals berichten over bouwplannen, vergunningen en nieuwe verordeningen. U blijft op de hoogte door zich te abonneren op een e-mailservice. Of download de app waarmee u snel en overzichtelijk ziet welke besluiten over uw buurt gaan.