Zoekresultaat 1 - 8 van 8 resultaten

  • Schade melden

    Heeft je woning of bedrijfspand schade opgelopen? Schade door gaswinning meld je bij het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG). Ook immateriƫle schade kun je melden. Heb je leed of verdriet als gevolg van de aardbevingen, dan heb je misschien recht op smartengeld. Dit hangt af van je persoonlijke situatie.

  • Bestuurlijke afspraken

    Op 6 november 2020 hebben het Rijk, de provincie Groningen en de gemeentes Appingedam, Delfzijl, Het Hogeland, Groningen, Loppersum, Midden-Groningen en Oldambt extra afspraken gemaakt. Deze afspraken gaan over de versterking van woningen in het aardbevingsgebied. En over perspectief voor de inwoners. De nieuwe afspraken gaan niet over het herstel van schade. Alle aardbevingsschade wordt vergoed, dat is en blijft het uitgangspunt. Ook al gemaakte afspraken over de versterking van woningen blijven gelden.

  • Stemmen vanuit het buitenland

    Ben je op de verkiezingsdag in het buitenland? Dan kun je bij sommige verkiezingen stemmen door iemand te machtigen of door te stemmen per brief.

  • Windmolenoverlast melden

    Heb je last van windmolens in je woonomgeving? Meld de overlast dan via de Milieuklachtenlijn.

  • Essentaksterfte

    De gemeente Eemsdelta heeft ruim 37.000 bomen langs wegen, paden en in parken. Ongeveer 18% daarvan bestaat uit essen. Jonge en oude essen worden overal in Nederland steeds vaker aangetast door essentaksterfte, ook wel essensterfte genoemd. De oorzaak is een agressieve schimmelziekte, waarvan de bomen meestal niet herstellen.

  • Aangepaste openingstijden

    Rond feestdagen en vakanties heeft de gemeente aangepaste openingstijden. Op deze pagina lees je welke veranderingen er binnenkort zijn.

  • Burgemeester Ben Visser

    Burgemeester Visser is burgemeester van de gemeente Eemsdelta.

  • Versterking historisch centrum Appingedam

    De versterking van het historische centrum van Appingedam is complex. Vanwege de waarde van de panden. Maar ook omdat veel panden geschakeld zijn en dus niet los van elkaar versterkt kunnen worden. Ook moeten ondernemers in de binnenstad tijdens de werkzaamheden hun werk kunnen blijven doen. Om deze redenen duurt het meerdere jaren voordat alle panden aardbevingsbestendig zijn gemaakt.