Zoekresultaat 1 - 10 van 19 resultaten

 • Stempas

  Om overal in Montferland te kunnen stemmen op de dag van de verkiezingen ontvangt u een stempas. De stempas toont aan dat u gerechtigd bent om te stemmen. Zonder stempas kunt u uw stem niet uitbrengen. Het is daarom van groot belang dat u de stempas niet vergeet mee te nemen. U ontvangt de stempas uiterlijk op 23 mei 2024 in uw brievenbus.

 • Gemeente aansprakelijk stellen

  Heeft u schade opgelopen door gebreken aan de openbare weg, openbaar groen, gemeentelijke werkzaamheden of door voertuigen van de gemeente? Dan kunt u de gemeente aansprakelijk stellen. U doet dit door een aansprakelijkstelling in te dienen bij de gemeente. U moet daarbij bewijzen dat u de schade heeft geleden doordat de gemeente iets niet goed heeft gedaan.

 • Inkomstenverklaring

  U kunt via onderstaande knop uw inkomstenformulier invullen en versturen. Als u naast uw uitkering nog een ander inkomen heeft, bent u verplicht dit maandelijks aan ons door te geven. Bent u ondernemer en ontvangt u een tijdelijke BBZ uitkering? Dan vragen wij u om iedere maand het inkomstenformulier in te vullen, ook al heeft u over de betreffende maand geen inkomsten ontvangen. Daarna betalen wij de uitkering aan u uit.

 • Digitale Afvalwijzer

  Door op onderstaande knop 'Inloggen' te klikken, kunt u in uw persoonlijke afvalwijzer inloggen. Dit doet u met uw postcode en huisnummer.

 • Mobiel breken puin

  Bij de sloop van een gebouw komt puin vrij. Soms is het handig om dit op de plaats zelf te breken. Dat scheelt in de kosten voor afvoer. En soms kan het gebroken puin op de plaats zelf weer opnieuw worden gebruikt. Bijvoorbeeld als ondergrond voor een nieuwe oprit. Dan kan een (tijdelijke) breker van pas komen. Die huurt u dan zelf in via een bedrijf.

 • Asbest verwijderen: toekomstbestendig wonen lening

  Gebrek aan voldoende financiƫle middelen is bij eigenaren in bepaalde gevallen een probleem. Voor hen kan deze gemeentelijke lening dan mogelijk uitkomst bieden.

 • Rijbewijs aanvragen

  Vraagt u voor het eerst een rijbewijs aan of wilt u uw rijbewijs op het gemeentehuis verlengen? Klik dan op 'Eerste rijbewijs of verlenging/vernieuwing op het gemeentehuis aanvragen'. Ook wanneer uw rijbewijs kwijt of gestolen is, klikt u op deze knop. U dient in het geval van diefstal en verlies bij ons op het gemeentehuis te komen. Wilt u uw rijbewijs online verlengen of online een categorie toevoegen? Klik dan op 'Online rijbewijs verlengen/categorie toevoegen'.

 • Bodemenergie

  Een bodemenergiesysteem maakt voor de verwarming en koeling van gebouwen gebruik van de warmte en koude in de bodem. Er zijn open en gesloten bodemenergiesystemen. Het verschil is dat bij een open systeem sprake is van verplaatsing van grondwater. Bij een gesloten systeem niet. Een gesloten systeem maakt gebruik van circulatievloeistof in buizen door de bodem en komt niet in direct contact met grondwater.

 • Paspoort aanvragen

  U vraagt een paspoort aan bij de gemeente. Na 5 werkdagen kunt u uw paspoort afhalen.

 • Openingstijden winkels

  Wilt u met uw winkel buiten de normale openingstijden open zijn? Dan vraagt u hiervoor een ontheffing aan bij de gemeente.