Zoekresultaat 1 - 10 van 15 resultaten

 • Sticker tegen brievenbusreclame

  Vraag een nee/ja of een nee/nee sticker aan voor op uw brievenbus.

 • Online aanvragen bijzondere bijstand

  U vraagt de bijzondere bijstand digitaal aan. Hiervoor heeft u een DigiD code nodig.

 • Onderhoudssubsidie monumenten

  Vanaf 1 januari 2024 kunt u weer subsidie aanvragen voor de instandhouding van gemeentelijke monumenten. Het voor subsidie beschikbare bedrag wordt verdeeld in de volgorde van ontvangst van de aanvragen volgens het systeem “wie het eerst komt, wie het eerst maalt”. Hierbij geldt als datum van ontvangst de datum waarop de subsidieaanvraag compleet is. Om de aanvraag goed te kunnen beoordelen zijn duidelijke tekeningen van de bestaande én de nieuwe situatie nodig. Ook foto’s van het gehele monument in de omgeving en van de afzonderlijke onderdelen die u wilt gaan wijzigen zijn van belang.

 • Aankoop restgroen

  Restgroen is openbaar groen dat geen essentieel onderdeel uitmaakt van de hoofdgroenstructuur van een wijk. De maximale grootte is 150 m2. Deze percelen grenzen vaak aan grond van particulieren of ondernemers. In sommige gevallen kunt u deze grond kopen van de gemeente.

 • Parkeervergunning

  Woont of werkt u in een gebied met betaald parkeren of een zone voor vergunninghouders? Dan kunt u een parkeervergunning aanvragen. Een parkeervergunning staat op uw kenteken en geldt in een bepaalde zone.

 • Trouwen en partnerschap registreren

  Wanneer u wilt trouwen of uw partnerschap in West Betuwe wilt laten registreren, meldt u dat online via de knop 'Melden Trouwen of Geregistreerd partnerschap' aan ons. Wij helpen u graag om er een onvergetelijke dag van te maken. Trouwt u in een andere gemeente? Dan regelt u dat in de gemeente waar u gaat trouwen.

 • Grafrechten en onderhoudrechten

  Grafrechten en onderhoudsrechten voor algemene en particuliere graven, urnennissen en urnengraven. Hoe verlengt u de grafrechten, of hoe doet u er juist afstand van? Wie wordt bedoeld met de rechthebbende? En wat zijn de kosten voor begraven?

 • Parkeerkaart voor gehandicapten

  Met een parkeerkaart voor gehandicapten mag u parkeren op de gehandicaptenparkeerplaatsen. Er zijn drie soorten parkeerkaarten voor gehandicapten: een passagierskaart, een instellingenkaart en een bestuurderskaart.

 • Meteren - Kavels Blanckestyn

  De Buitenplaats van De Plantage in Meteren wordt al zichtbaar een fijne plek om te wonen. In een dorpse setting verrijzen verschillende buurten met een rijk aanbod aan huizen. In De Buitenplaats, aan de Rijksstraatweg en aan het water, komt Blanckestyn. Een plan met twaalf kavels waarin de gemeente West Betuwe u de mogelijkheid biedt om uw droomhuis te realiseren.

 • Subsidie klimaat, water en riolering

  Het klimaat verandert. Dat merken we ook in West Betuwe. Hoosbuien, hitte en droogte komen steeds vaker voor. Wilt u maatregelen nemen om deze weersextremen op te vangen? Dan kunt u gebruik maken van een subsidie. De subsidie is bijvoorbeeld voor het ‘vergroenen’ van uw tuin, de aanleg van een groen dak of een regenton.