Zoekresultaat 1 - 6 van 6 resultaten

 • Opnieuw inschrijven in Nederland

  Woonde u vroeger in Nederland en verhuist u vanuit het buitenland weer naar Nederland? Dan moet u zich opnieuw inschrijven bij een gemeente. Bent u voor oktober 1994 naar het buitenland verhuisd? Dan laat u zich niet opnieuw inschrijven, maar doet u een ‘eerste inschrijving’.

 • Verhuizen naar het buitenland (emigratie)

  Verhuist u naar het buitenland? Of gaat u het komende jaar langer dan 8 maanden naar het buitenland? Dan moet u maximaal 5 dagen voor uw vertrek aangifte doen van emigratie bij ons. U heeft daarbij uw DigiD nodig.

 • Rijbewijs aanvragen of verlengen

  Voor het aanvragen van een 1e rijbewijs moet u persoonlijk bij ons langskomen. U maakt hiervoor een afspraak op het Stadhuis. Het verlengen of uitbreiden van een rijbewijs van kan via ons of via een erkende RDW-fotograaf. U kunt het rijbewijs na maximaal 5 werkdagen ophalen.

 • Paspoort of identiteitskaart aanvragen

  Vraagt u een paspoort of ID-kaart aan voor uw kinderen? Dan moeten ze mee bij het aanvragen. Zodra uw paspoort of ID-kaart klaarligt, sturen wij een e-mail. U kunt uw paspoort of ID-kaart laten bezorgen (thuis of op een ander adres) of bij ons ophalen. Kinderen moeten ook zelf hun paspoort of ID-kaart ophalen. Voor het ophalen van uw paspoort of ID-kaart hoeft u géén afspraak te maken. Vergeet niet om uw oude (in te leveren) document(en) mee te nemen.

 • Meldpunt ongewenst gedrag van verhuurder

  Huurt u een woning in de gemeente Assen? Of bent u op zoek naar een huurwoning? En hebt u een klacht over een verhuurder of verhuurbemiddelaar? Via het formulier op deze pagina kunt u een melding over ongewenst verhuurgedrag indienen. Huurt u van een woningcorporatie? Meld uw klacht dan bij de woningcorporatie.

 • Vergoeding aanvragen voor nadeelcompensatie fysieke leefomgeving

  Het kan zijn dat u schade hebt doordat de gemeente besluiten heeft genomen op het gebied van de fysieke leefomgeving. Uw huis wordt bijvoorbeeld minder waard, uw woongenot verminderd of u loopt inkomen mis. U kunt dan in aanmerking komen voor een vergoeding van nadeelcompensatie.