Zoekresultaat 1 - 6 van 6 resultaten

 • Vervoer en mobiel blijven

  Als u door ziekte of ouderdom minder mobiel bent, kunt u toch blijven deelnemen aan het dagelijks leven. In en om het huis kan dat bijvoorbeeld met een rolstoel of scootmobiel. En voor vervoer kunt u terecht bij de MolenHopper, Qbuzz en Valys.

 • Mantelzorg

  Zorgt u langere tijd en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis? Dan bent u mantelzorger. Mantelzorgers in Gorinchem hebben recht op hulp en ondersteuning. Het Mantelzorgsteunpunt is er voor u.

 • Een gymzaal huren

  De gemeente heeft in Gorinchem een aantal gymzalen en maatschappelijke ruimten. Deze kunt u als vereniging of particulier huren (buiten de reguliere schooltijden) voor sportactiviteiten voor een korte of lange periode.

  De gymzalen zijn ongeveer 21 meter lang, 12 meter breed en 5,5 meter hoog. U kunt de zalen niet huren voor (kinder)feesten.

  Online reserveren

  Via het reserveringssysteem kunt u online direct de beschikbaarheid van de gymzalen en maatschappelijke ruimten zien, en reserveren.

  Reserveren gymzaal

 • Evenementenvergunning

  Organiseert u een klein evenement zoals een straat- of buurtfeest, een straatspeeldag of buurtbarbecue? Dan hoeft u hiervoor geen vergunning aan te vragen. Wel meldt u dit (melding klein evenement) bij de gemeente.

  Voor een groter evenement zoals een braderie, optocht, feest of een herdenking heeft u een evenementenvergunning nodig. Voor evenementen die plaatsvinden in 2024 kon u dit tot 1 oktober 2023 aanvragen.

 • Toestemming gebruik van de weg

  Woont u in Gorinchem en wilt u (een deel van) de weg gebruiken, bijvoorbeeld om er een afvalcontainer, bouwsteiger of bouwkeet te plaatsen? Dan heeft u hier toestemming voor nodig. In sommige gevallen is het maken van een melding voldoende. In andere gevallen is een vergunning nodig.

 • Uittreksel basisregistratie personen (BRP)

  Soms hebt u een uittreksel uit de basisregistratie personen (BRP) nodig. Dit is een verklaring van de gemeente dat u in Gorinchem woont. Op het standaard uittreksel staat uw naam, adres, geboorteplaats en geboortedatum.