Zoekresultaat 1 - 10 van 14 resultaten

 • Digitale Afvalwijzer

  Door op onderstaande knop 'Inloggen' te klikken, kunt u in uw persoonlijke afvalwijzer inloggen. Dit doet u met uw postcode en huisnummer.

 • Mobiel breken puin

  Bij de sloop van een gebouw komt puin vrij. Soms is het handig om dit op de plaats zelf te breken. Dat scheelt in de kosten voor afvoer. En soms kan het gebroken puin op de plaats zelf weer opnieuw worden gebruikt. Bijvoorbeeld als ondergrond voor een nieuwe oprit. Dan kan een (tijdelijke) breker van pas komen. Die huurt u dan zelf in via een bedrijf.

 • Asbest verwijderen: toekomstbestendig wonen lening

  Gebrek aan voldoende financiƫle middelen is bij eigenaren in bepaalde gevallen een probleem. Voor hen kan deze gemeentelijke lening dan mogelijk uitkomst bieden.

 • Bodemenergie

  Een bodemenergiesysteem maakt voor de verwarming en koeling van gebouwen gebruik van de warmte en koude in de bodem. Er zijn open en gesloten bodemenergiesystemen. Het verschil is dat bij een open systeem sprake is van verplaatsing van grondwater. Bij een gesloten systeem niet. Een gesloten systeem maakt gebruik van circulatievloeistof in buizen door de bodem en komt niet in direct contact met grondwater.

 • Ik wil bouwen of verbouwen

  Heeft u plannen om te gaan bouwen of verbouwen? Of wilt u weten welke bouwmogelijkheden er zijn op een perceel? Dan zijn er verschillende mogelijkheden.

 • Openingstijden winkels

  Wilt u met uw winkel buiten de normale openingstijden open zijn? Dan vraagt u hiervoor een ontheffing aan bij de gemeente.

 • Bouwdossier opvragen

  U kunt bij ons tegen betaling verschillende soorten stukken uit een bouwdossier opvragen, bijvoorbeeld de bestektekening van een schuur, de constructietekeningen van een woning of een verleende vergunning.

 • Milieuvervuiling melden

  Is er sprake van geluid-, geur- of stofoverlast door een bedrijf bij u in de buurt? U kunt een milieuklacht indienen.

 • Infoscan (t.b.v. makelaars)

  Wilt u informatie over een gebouw of perceel? Dan kunt u gebruik maken van de infoscan. De infoscan geeft u informatie over de gebruiks- en bebouwingsmogelijkheden, een eventuele monumentenstatus en lopende aanschrijvingen. Voor de gebruiks- en bebouwingsmogelijkheden kijken wij in het geldende bestemmingsplan (dat heet nu het Omgevingsplan). Voor bodeminformatie kunt u een omgevingsrapportage opvragen bij de provincie Gelderland.

 • Studietoeslag

  Kunt u naast uw school of studie niet bijverdienen en komt dit door een medische beperking? Misschien kunt u dan Studietoeslag krijgen. De Studietoeslag is een maandelijkse inkomensaanvulling naast de studiefinanciering (WTF) of tegemoetkoming scholieren (WTOS) die u al krijgt.