Zoekresultaat 1 - 10 van 28 resultaten

 • Geregistreerd partnerschap

  Als u uw relatie met uw partner officieel wilt vastleggen, maar u wilt niet trouwen, dan kunt u uw partnerschap laten registreren bij de gemeente.

 • Reisdocument voor Nederlanders wonend in het buitenland

  Heeft u de Nederlandse nationaliteit? En bent u uitgeschreven uit de Basisregistratie Personen (BRP) omdat u in het buitenland woont? Dan kunt u bij ons een paspoort, identiteitskaart of een DigiD aanvragen. U kunt hiervoor een afspraak maken. Voor overige zaken dient u contact op te nemen met de Nederlandse ambassade of consulaat in het land waar u woont.

 • Digitale Afvalwijzer

  Door op onderstaande knop 'Inloggen' te klikken, kunt u in uw persoonlijke afvalwijzer inloggen. Dit doet u met uw postcode en huisnummer.

 • Mobiel breken puin

  Bij de sloop van een gebouw komt puin vrij. Soms is het handig om dit op de plaats zelf te breken. Dat scheelt in de kosten voor afvoer. En soms kan het gebroken puin op de plaats zelf weer opnieuw worden gebruikt. Bijvoorbeeld als ondergrond voor een nieuwe oprit. Dan kan een (tijdelijke) breker van pas komen. Die huurt u dan zelf in via een bedrijf.

 • Asbest verwijderen: toekomstbestendig wonen lening

  Gebrek aan voldoende financiƫle middelen is bij eigenaren in bepaalde gevallen een probleem. Voor hen kan deze gemeentelijke lening dan mogelijk uitkomst bieden.

 • Ondersteuning bij werk

  Er zijn situaties waarbij het u niet zelf lukt om werk te krijgen en/of waarin u hulp nodig heeft om te blijven werken. In sommige gevallen kan de gemeente u dan helpen om aan het werk te komen en te blijven. Bijvoorbeeld door te bemiddelen tussen u en een werkgever, door het verstrekken van loonkostensubsidie of het aanbieden van jobcoaching.

 • Gemeentepolis

  Goede zorg moet voor iedereen bereikbaar en betaalbaar zijn. In de gemeente Montferland kunt u hiervoor deelnemen aan de Gemeentepolis. U bent daardoor voordelig aanvullend verzekerd.

 • Handtekening legaliseren

  Als u moet bewijzen dat uw handtekening op een document echt van u is, kunt u uw handtekening laten legaliseren. Dit kunt u regelen bij de gemeente. De gemeente verklaart dan dat de handtekening echt is.

 • Rijbewijs aanvragen

  Vraagt u voor het eerst een rijbewijs aan of wilt u uw rijbewijs op het gemeentehuis verlengen? Klik dan op 'Eerste rijbewijs of verlenging/vernieuwing op het gemeentehuis aanvragen'. Ook wanneer uw rijbewijs kwijt of gestolen is, klikt u op deze knop. U dient in het geval van diefstal en verlies bij ons op het gemeentehuis te komen. Wilt u uw rijbewijs online verlengen of online een categorie toevoegen? Klik dan op 'Online rijbewijs verlengen/categorie toevoegen'.

 • Bodemenergie

  Een bodemenergiesysteem maakt voor de verwarming en koeling van gebouwen gebruik van de warmte en koude in de bodem. Er zijn open en gesloten bodemenergiesystemen. Het verschil is dat bij een open systeem sprake is van verplaatsing van grondwater. Bij een gesloten systeem niet. Een gesloten systeem maakt gebruik van circulatievloeistof in buizen door de bodem en komt niet in direct contact met grondwater.