Zoekresultaat 1 - 10 van 22 resultaten

 • Ontwikkelverzoek Wro

  Heeft u bouwplannen waarbij u de functie van een gebouw wijzigt, bijv. een schoolgebouw veranderen in een woning of bouwen op een locatie waar geen bouwmogelijkheden zijn dan kunt u een verzoek indienen voor een vooroverleg

 • Kamerverhuur, woningverhuur, woningsplitsing en opkoopbescherming

  Het verhuren van kamer(s) in een woning is niet toegestaan omdat dit niet in het omgevingsplan staat. Alleen met toestemming is het mogelijk om van het omgevingsplan af te wijken. Die toestemming krijgt u alleen wanneer u een ‘persoonsgebonden omgevingsvergunning’ hebt aangevraagd. U moet voldoen aan voorwaarden om de vergunning te krijgen Die vergunning vraagt de eigenaar/verhuurder van de woning…

 • Grondstoffenplein

  Afval dat u naar het Grondstoffenplein brengt, wordt in verschillende containers gescheiden ingezameld. Veel afval wordt hergebruikt om nieuwe producten te maken of om energie op te wekken. Cyclus is beheerder van het Grondstoffenplein.

 • Ongediertebestrijding

  Voor de bestrijding van ongedierte op privéterrein moet u zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. De kosten zijn voor u zelf. Vraag bij de melding wat de kosten zijn.

 • Voorwerp plaatsen op of aan de weg

  Als u containers of bouwmateriaal tijdelijk wilt opslaan op of aan de openbare weg dan kan het zijn dat u een omgevingsvergunning nodig heeft.

 • Olietanks in particuliere grond verwijderen

  Een olietank of brandstoftank in de grond kan roesten of lekken. De grond kan hierdoor vervuild raken. Als er een olietank of brandstoftank onder de grond in uw tuin ligt, dan moet u dit melden bij de gemeente.

 • Watervergunning

  Voor bepaalde activiteiten met grondwater en (in of op) het oppervlaktewater hebt u een watervergunning nodig. Check op Omgevingsloket online of u voor uw activiteiten een watervergunning nodig hebt of alleen een melding moet doen. U kunt de vergunning gelijk aanvragen. Doe dit minimaal 8 weken voordat u wil starten met de werkzaamheden. Bij ingewikkelde aanvragen doet u de aanvraag minimaal 6 maanden van te voren.

 • Mantelzorgwoning

  Een mantelzorgwoning is een aparte woning voor degene voor wie u zorgt. Deze staat op het terrein van uw eigen huis. Zo kunt u makkelijker zorg geven en behoudt degene voor wie u zorgt een eigen plek. U kunt ook zelf in een mantelzorgwoning wonen. Degene die u verzorgt woont dan in het bijbehorende huis.

 • Reclame maken, plaatsen of verspreiden

  Wilt u reclame maken in de gemeente Waddinxveen? Met bijvoorbeeld spandoeken, op uw eigen pand of terrein, met flyers, of op openbare plakplaatsen? Op deze pagina leest u wat de mogelijkheden zijn en of u een vergunning nodig heeft.

 • Brandveiligheid, melding of vergunning

  Voor bepaalde gebouwen (bijvoorbeeld een kinderdagverblijf, café of hotel) hebt u een omgevingsvergunning voor brandveilig gebruik nodig (vroeger de ‘gebruiksvergunning’). De gemeente stelt dan extra eisen aan de brandveiligheid van een gebouw als dat nodig is. Deze eisen voorkomen brand, brandgevaar en ongevallen bij brand.