Zoekresultaat 1 - 10 van 15 resultaten

  • Discriminatie melden bij RADAR

    Discriminatie is wettelijk niet toegestaan. Toch komt het helaas vaak voor. Ervaar je dat je wordt gediscrimineerd? Dan kun je dit melden bij RADAR. RADAR is een van de anti-discriminatievoorzieningen in de regio Noord-Brabant. De klachtbehandelaars bij RADAR geven advies en ondersteunen je bij gevallen en gevoelens van discriminatie.

  • Gemeenteraad

    In Sint-Michielsgestel bestaat de gemeenteraad uit 21 leden vanuit 7 verschillende partijen. De raadsleden vertegenwoordigen onze inwoners. De gemeenteraad is de hoogste bestuurslaag van de gemeente. De gemeenteraad neemt de beslissingen die voor de gemeente van belang zijn. 

  • Wegwijs

    Wegwijs helpt als het gaat om zorg, welzijn, inkomensondersteuning, schuldhulpverlening, opvoeden, opgroeien en wonen. Wegwijs informeert, adviseert, verwijst en coƶrdineert. Wij gaan ervan uit dat je zelf de regie hebt over jouw eigen leven, dat je weet wat je wilt en zelf kunt kiezen. Wij helpen je om zo snel mogelijk weer zelfstandig deel te nemen aan de samenleving. Met of zonder hulp uit jouw omgeving. We kennen de voorzieningen in jouw wijk en kunnen een beroep doen op onze partners (vrijwillig of professioneel). Als het nodig is, maken we samen met jou een plan met concrete doelstellingen en afspraken. Je hebt een vast aanspreekpunt, die altijd in de buurt is en gemakkelijk bereikbaar. 

  • Toegankelijkheidsverklaring

    Digitale toegankelijkheid is belangrijk. We willen dat iedereen onze website kan raadplegen. Ook mensen met een functiebeperking. Daarnaast willen we dat iedereen de informatie op onze website begrijpt. Kom je een pagina tegen die niet toegankelijk is? Je kunt dit dan aan ons doorgeven.

  • Leerlingen|vervoer

    Alle kinderen hebben recht op onderwijs. Ouders en verzorgers moeten er zelf voor zorgen dat hun kinderen elke dag naar school kunnen. Meestal is dat geen probleem. Ouders lopen of fietsen met hun kinderen naar school en als ze wat ouder zijn, gaan ze zelf met de fiets of de bus. Voor sommige kinderen is naar school gaan lastiger. Bijvoorbeeld omdat ze een handicap hebben of ver moeten reizen van huis naar school. Deze kinderen kunnen in aanmerking komen voor bekostiging leerlingenvervoer. 

  • Evenementen|kalender

    Via deze pagina vind je meer informatie over evenementen in onze gemeente.

  • Afvalkalender

    Wil je weten wanneer wij jouw afval ophalen? In de afvalkalender zie je de ophaaldagen. De kalender vind je in de AfvalWijzer. In de AfvalWijzer vind je ook informatie over soorten afval en het scheiden van afval. 

  • Verhuizen

    Op deze pagina vind je meer informatie over verhuizen.

  • Duurzaamheids|lening Ondernemers, verenigingen, stichtingen

    Met de Duurzaamheidslening Ondernemers, Verenigingen en Stichtingen kun jij investeren in het verduurzamen van jouw bedrijfsgebouw. Onze gemeente heeft hiervoor een fonds opgezet bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn). Uit dit fonds leent de gemeente geld uit aan eigenaren van bedrijfsgebouwen in onze gemeente. 

  • Milieustraat

    Je kunt bijna al je huishoudelijke afval inleveren bij de milieustraat. Ook hier scheiden wij het afval. Je gooit het afval weg in de containers die daarvoor bestemd zijn. Dit kan bij de milieustraten in Sint-Michielsgestel, Berlicum, Schijndel en Rosmalen. Neem altijd jouw milieupas mee. Heb je bedrijfsafval? Dan moet je als ondernemer zelf regelen dat dit op een goede manier wordt ingezameld.