Zoekresultaat 1 - 10 van 10 resultaten

 • Bodem en grond

  Op deze pagina vind je meer informatie over bouwgrond, grondbeleid, grondprijzen en bodemvervuiling.

 • Medisch afval

  Heb je extra afval door een medische aandoening? Bijvoorbeeld door wondverzorging of dialyse? Dan kun je gebruikmaken van de nieuwe regeling voor medisch afval. Deze regeling houdt in dat je een extra container van 240 liter ontvangt. De container wordt een keer in de twee weken geleegd. Vanaf 8 april 2024 wordt het medisch afval ingezameld.

 • Informatie voor kiezers uit een ander EU-land

  Op donderdag 6 juni 2024 is de verkiezing voor de leden van het Europees Parlement. Je kunt stemmen als je de Nederlandse nationaliteit hebt of de nationaliteit van een ander EU-land. Heb je de nationaliteit van een ander land uit de Europese Unie? Dan kun je stemmen via een registratieformulier.

 • Heb je moeite met lezen of schrijven?

  In onze gemeente wonen ruim 3700 laaggeletterden. Mensen die laaggeletterd zijn hebben moeite met lezen en schrijven. Dat zorgt bijvoorbeeld voor problemen met het invullen van formulieren. Of het begrijpen van informatie over medicijnen die ze moeten gebruiken. Als je laaggeletterd bent vind je minder snel een baan en heb je je geldzaken vaak minder goed geregeld. Dit kan zorgen voor financiële problemen.

 • Onroerende­zaak­belas­ting (OZB)

  De onroerendezaakbelasting (OZB) is een gemeentelijke belasting die je betaalt over de waarde van een onroerende zaak. Een onroerende zaak is bijvoorbeeld een woning, een garage, een bedrijfspand of (bouw)grond.

 • Regentonactie

  Je kunt regenwater heel makkelijk zelf opvangen in een regenton. Zo heb je altijd een voorraad water voor je (tuin)planten wanneer het even niet regent. Bovendien komt dit regenwater niet meer in het riool terecht en hoeft dus niet onnodig gezuiverd te worden. De gemeente geeft daarom van 27 april tot en met 25 mei €50,- korting op de aanschaf van een regenton.

 • Regel het online

  Steeds meer zaken kun je makkelijk en snel online regelen. Loop je ergens tegenaan? Laat het ons weten. Wij helpen je graag!

 • Openbare collegebesluiten

  Het college vergadert iedere dinsdag. Na elke vergadering maakt de gemeentesecretaris de openbare besluitenlijst. 

 • Paspoort of identiteitskaart

  Heb je een nieuw paspoort of identiteitskaart nodig? Maak dan een afspraak. Je kunt kiezen voor een gewone aanvraag of voor een spoedaanvraag. 

 • Uittreksel Basisregistratie Personen

  Heb je een bewijs nodig dat je bent ingeschreven in onze gemeente? Vraag een uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP) aan.