Zoekresultaat 1 - 10 van 26 resultaten

 • Kamperen, gelegenheid geven tot

  Wilt u gelegenheid geven tot kamperen? Dan hebt u daarvoor meestal een ontheffing of een vergunning nodig.Voor elke vorm van kamperen gelden algemene voorschriften. Daarnaast kan de gemeente ook bijzondere voorschriften geven.

 • Standplaatsvergunning

  Bijvoorbeeld vanaf een tafel, kraam of voertuig? En is die standplaats in de openbare ruimte? Dan hebt u een standplaatsvergunning nodig. Dat geldt niet alleen voor commerciële handel maar ook voor niet-commerciële activiteiten (bijvoorbeeld voor een politieke partij).

 • Horecavergunning alcoholvrij

  Wilt u een horecabedrijf beginnen waar geen alcohol wordt geschonken? Bijvoorbeeld een broodjeszaak, ijssalon, theehuis of coffeeshop? Dan hebt u een 'horecavergunning alcoholvrij' nodig.

 • Klein kansspel

  Bij een klein kansspel gokken de deelnemers om te kunnen winnen. Wilt u met uw vereniging een klein kansspel organiseren? Dan moet u dit van tevoren melden bij de gemeente. Deelnemers van een klein kansspel hebben geen invloed op de uitslag van het spel. Voorbeelden van kleine kansspelen zijn: Bingo...

 • Groenplan Hengelo

  Hengelo is een groene stad en wil dat ook blijven. Veel Hengeloërs zijn betrokken bij het groen in hun stad. Dat is fijn, want groen is een voorwaarde voor de leefbaarheid van de stad en de gezondheid van haar inwoners.

 • Parkeeroverlast

  Bijvoorbeeld: er wordt op de stoep geparkeerd, verzoeken voor een blauwe zone in de straat of het instellen van een parkeerverbod. Hieronder staan een aantal onderwerpen waar regelmatig meldingen over binnen komen. Voordat u over één van deze onderwerpen een melding of aanvraag doet, vragen wij u...

 • Subsidie Hengeloos Energiefonds Maatschappelijke Organisaties 2024

  ‘Hengeloos Energiefonds Maatschappelijke Organisaties’ (HEMO) is er om maatschappelijke organisaties eenmalig te helpen. De subsidie is bedoeld voor maatschappelijke organisaties die door de gestegen energiekosten in 2023 hun activiteiten niet meer of onvoldoende kunnen uitvoeren. De subsidieregeling staat...

 • Reclame in de openbare ruimte

  Wilt u reclame maken in de openbare ruimte, dan maakt de gemeente daarbij het verschil tussen commerciële en niet-commerciële reclame.

 • Evenementenvergunning

  Wilt u een activiteit organiseren die voor publiek toegankelijk is? Denk bijvoorbeeld aan een sportactiviteit, een straatfeest, een optocht of een muziekvoorstelling of misschien wel iets heel anders. Dan kan het zijn dat u een evenementenvergunning nodig heeft. Lees dus eerst goed de informatie op...

 • Subsidie cultuurhistorisch erfgoed

  Met deze subsidies wil de gemeente eigenaren stimuleren om hun panden of objecten te verbeteren of ze in oorspronkelijke staat te herstellen. Er zijn verschillende regelingen voor cultureel erfgoed, archeologie, gevelverbetering in de binnenstad en Tuindorp 't Lansink.