Zoekresultaat 1 - 10 van 26 resultaten

 • Melding psychische hulp

  Bij dringend psychische hulp

 • Ecologische bermen

  Van gazon en berm naar bloemrijke velden. In een ecologische berm groeien verschillende soorten grassen en bloemen. In de zomer zorgt een ecologische berm voor voedsel voor insecten. In de winter zorgt de berm voor overwinteringsplaatsen. Doordat er meer insecten voorkomen, is er meer voedsel voor vogels. Door de variatie van verschillende soorten planten ontstaan geschikte voedings- en schuilplaatsen.

 • Kavels en groenstroken

  In de gemeente Noordoostpolder zijn verschillende nieuwbouwkavels te koop. Hierop kunt u zelf een huis (laten) bouwen. Ook een groenstrook die grenst aan uw woning, tuin of land kunt u soms kopen of huren.

 • Gemeentearchief

  Het gemeentearchief bevat alle oude en nieuwe administratieve handelingen van de gemeente. Naast historische informatie over de gemeente, bevat het archief ook archieven van organisaties en privé personen.

 • Garantstelling visum kort verblijf

  Komt iemand uit het buitenland logeren en heeft deze persoon een visum voor Nederland nodig? Dan hebt u een garantstelling of logiesverstrekking nodig met een gelegaliseerde handtekening. U staat dan namelijk financieel garant voor deze persoon.

 • Wegafsluitingen

  Als de gemeente werkt aan de weg, het groen of een gebouw, of als ergens een evenement wordt gehouden, is de weg soms tijdelijk afgesloten voor verkeer. Op de website Melvin vindt u het overzicht van de actuele wegafsluitingen en wanneer ze eindigen.

 • Klein kansspel of loterij organiseren

  Organiseert u een klein kansspel? Bijvoorbeeld een bingo of een rad van avontuur? Meld dit dan bij de gemeente. Dat doet u uiterlijk 2 weken van tevoren. Organiseert u een loterij? Dan heeft u een vergunning nodig.

 • Registratie levenloos geboren kind

  Ouders die dat wensen, kunnen hun levenloos geboren kind registreren in de Basis Registratie Personen (BRP). Dit doet u in de gemeente waar u woont. Met deze registratie wordt uw levenloos geboren kind bijgeschreven op uw persoonslijst in de BRP. Registratie gebeurt alleen op uw verzoek en is niet verplicht.

 • Huishoudelijke ondersteuning

  Soms lukt het iemand met een ondersteuningsvraag niet het huis schoon te houden, ondanks de hulp van familie en vrienden. Dan kan een aanvullende voorziening van de gemeente nodig zijn. Als u in aanmerking wilt komen voor hulp kunt u contact opnemen met het Sociaal Loket van de gemeente. U betaalt hiervoor een eigen bijdrage. Het centraal administratie kantoor (CAK) int de eigen bijdrage.

 • Voorzieningen voor iedereen

  De gemeente heeft een aantal algemene voorzieningen waarvan iedereen gebruik kan maken. U hoeft hiervoor geen aanvraag bij de gemeente in te dienen; u kunt de zorg rechtstreeks regelen. Soms betaalt u een eigen bijdrage.