Zoekresultaat 1 - 10 van 12 resultaten

  • Bewijs van Nederlanderschap

    Het bewijs van Nederlanderschap is het schriftelijke bewijs van de gemeente dat u in het bezit bent van de Nederlandse nationaliteit.

  • Vreemdelingenpaspoort

    Als u een geldige verblijfsvergunning hebt, maar (nog) niet de Nederlandse nationaliteit, dan kunt u een vreemdelingenpaspoort aanvragen. U vraagt een vreemdelingenpaspoort persoonlijk aan bij de gemeente. Hiervoor moet u een afspraak maken.

  • Bodemonderzoek

    Om vast te stellen of er een bodemverontreiniging op een perceel aanwezig is, is een bodemonderzoek nodig. Bij bijvoorbeeld de (ver)koop of bouw van een huis of bedrijfspand laat u een bodemonderzoek uitvoeren. Ook voor een omgevingsvergunning is dit soms nodig. De gemeente heeft de uitvoering uitbesteed aan de Omgevingsdienst Oost Achterhoek.

  • Optieprocedure, aanvraag Nederlandse nationaliteit

    De meest eenvoudige wijze waarop een vreemdeling Nederlander kan worden is door optie. Alleen kan niet iedere vreemdeling hier gebruik van maken. De meeste vreemdelingen kunnen wel Nederlander worden door naturalisatie als ze voldoen aan de voorwaarden.

  • Collectevergunning

    Voor het houden van een openbare inzameling (collecteren) is een vergunning nodig van het college van B&W. Een collectevergunning geeft toestemming voor het inzamelen van geld of goederen voor een goed doel. Er is beleid vastgesteld waarin staat hoe we aanvragen controleren.

  • Naturalisatie, aanvraag Nederlandse nationaliteit

    Naturalisatie is het verlenen van de nationaliteit van een land aan een vreemdeling die daarom vraagt. Wanneer u als vreemdeling de Nederlandse nationaliteit (het Nederlanderschap) wilt aannemen, dan dient u hiervoor een verzoek in bij de gemeente waar u woont.

  • Mijn Loket

    Mijn Loket is uw persoonlijke gedeelte van het digitale loket. U logt in met uw DigiD.

  • Betalingsregeling

    Als u de gemeentebelastingen of een andere rekening van de gemeente niet op tijd kunt betalen, kan de gemeente een regeling met u treffen. De betalingsregeling geldt voor een burger, maar ook voor een onderneming. Een regeling kan alleen als u niet onder een andere regeling valt en alleen in bijzondere gevallen.

  • Vluchtelingenpaspoort

    Met een vluchtelingenpaspoort kunt u als vluchteling vanuit Nederland naar het buitenland reizen. Vluchtelingen beschikken vaak niet meer over een eigen paspoort en kunnen geen paspoort meer aanvragen in het land dat zij ontvlucht zijn. Om hen toch in staat te stellen naar het buitenland te reizen kunnen zij van de Nederlandse staat een reisdocument voor vluchtelingen krijgen. Binnen de grenzen van de Paspoortwet heeft iedere vluchteling die als zodanig tot Nederland is toegelaten recht op een reisdocument voor vluchtelingen met een geldigheidsduur van vijf jaar (afhankelijk van de verblijfsvergunning kan deze termijn korter zijn). Indien de vluchteling reeds beschikt over een reisdocument voor vluchtelingen, dan moet dit worden ingeleverd bij de verstrekking van het reisdocument voor vluchtelingen.

  • Aangifte levenloos geboren kind

    U kunt als ouder(s) een levenloos geboren kind laten inschrijven in de basisregistratie personen (BRP).