Zoekresultaat 1 - 10 van 11 resultaten

 • Overlijden

  Aangifte van overlijden doet u in de gemeente van overlijden. Als uitvaartverzorger kunt online een melding aan ons doorgeven. Wilt u als nabestaande zelf aangifte van overlijden doen? Maak dan met ons een afspraak. 

 • Witgoedregeling 2024

  De gemeente Stadskanaal heeft voor mensen die al drie jaar of langer van een laag inkomen moeten rondkomen de witgoedregeling. De witgoedregeling is bedoeld als vergoeding voor de vervanging van een: Fornuis/kookplaat Koelkast Stofzuiger Wasmachine Bedragen 2024 U kunt eens per twee kalenderjaren een vergoeding voor een wasmachine, koelkast of een fornuis aanvragen voor maximaal € 356,00. Voor een stofzuiger is dit bedrag maximaal € 128,00. Hetzelfde soort apparaat kunt u maximaal één keer per vijf jaar vergoed krijgen.

 • Uittreksel Basisregistratie Personen (BRP)

  Een uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP ) is een bewijs dat u staat ingeschreven in de gemeente.

 • Verhuizing melden

  Gaat u verhuizen? Meld dit niet later dan vijf dagen na de adreswijziging bij de gemeente waar u gaat wonen. Verhuist u binnen onze gemeente, dan blijft u natuurlijk ingeschreven. Alleen uw adres wordt gewijzigd.

 • Rijbewijs

  Een rijbewijs vraagt u aan bij de gemeente waar u staat ingeschreven. Dat kan op twee manieren. Maak hiervoor een afspraak. Gaat het om een verlenging van het rijbewijs, dan kunt u ook online aanvragen via de RDW.

 • Sociaal participatiefonds 2024

  Heeft u weinig geld te besteden, omdat u een laag inkomen heeft? Dan kunt u in aanmerking komen voor de participatieregeling. Het Sociaal Participatiefonds is een vergoeding voor de kosten van bijvoorbeeld abonnementen, contributies, cursusgelden en ouderbijdragen voor (plaatselijke) voorzieningen. Bedragen 2024 Als uw aanvraag voor het Sociaal Participatiefonds wordt toegekend, ontvangt u een vast bedrag van € 142,00. Per thuiswonend gezinslid ontvangt u een bedrag van € 100,00. Dat geldt niet voor een inwonende zoon/dochter van 18 jaar of ouder. Is uw kind geboren tussen 1 januari 2006 en 31 december 2011 en bezoekt uw kind het voortgezet onderwijs (zit dus niet meer op de basisschool)? Dan ontvangt u voor dit kind € 142,00 extra.

 • Paspoort

  Een paspoort is tien jaar geldig voor volwassenen. Het paspoort is vijf jaar geldig voor minderjarigen. Paspoorten bevatten een chip waarin ook uw vingerafdrukken zijn opgenomen. Deze vingerafdruk nemen wij bij het aanvragen van het paspoort op. Iedereen vanaf 14 jaar is verplicht zich te kunnen legitimeren.

 • Uittreksel burgerlijke stand

  Een uittreksel van de burgerlijke stand is een schriftelijk bewijs van: Geboorte Huwelijk Echtscheiding Partnerschapsregistratie Ontbinding partnerschap Overlijden

 • Duurzaamheidslening

  Met de duurzaamheidslening kunt u energiebesparende maatregelen aan uw woning uitvoeren. De gemeente Stadskanaal zet met haar beleid in op maatregelen die energie besparen. Zonnepanelen (PV) komen niet in aanmerking voor de gemeentelijke duurzaamheidslening. Het budget van de gemeentelijke duurzaamheidslening is beperkt. U kunt ook gebruikmaken van de landelijke energiebespaarlening. Deze regeling sluit misschien beter aan bij uw mogelijkheden om te verduurzamen. Informatie hierover kunt u vinden op de website energiebespaarlening.

 • Identiteitskaart

  Een Nederlandse identiteitskaart is tien jaar geldig voor volwassenen en vijf jaar voor minderjarigen. Iedereen vanaf 14 jaar is verplicht zich te kunnen legitimeren.