Zoekresultaat 1 - 10 van 46 resultaten

 • Omgevingswet

  De Omgevingswet bundelt tientallen wetten en regels over de leefomgeving in één nieuwe wet. Deze wet gaat in op 1 januari 2024. De fysieke leefomgeving, waar de Omgevingswet over gaat, is alles wat je ziet, ruikt en proeft zodra u de deur uit gaat. Het zijn gebouwen, wegen, parken, een schone lucht, maar ook sloten, rivieren en bossen. De nieuwe Omgevingswet heeft als doel de regels begrijpelijker en beter bereikbaar te maken voor iedereen. Een ander doel is om het proces van vergunningaanvragen te versnellen door het volledig digitaal te maken. Alle vergunningaanvragen gaan vanaf 1 januari 2024 via een digitaal loket. In de video Animatie Omgevingswet krijgt u een korte uitleg over de nieuwe Omgevingswet.

 • Niet Gesprongen Explosieven (NGE)

  Op de explosieven risicokaart ziet u dat u vrijwel in het gehele Vughtse grondgebied niet gesprongen explosieven kunt aantreffen. Vindt u een explosief? Blijf op afstand en bel 112.

 • Milieustraat

  Bij de milieustraat in Vught en Haaren kunt u bijna al uw afval inleveren. Door afvalsoorten goed te scheiden kan het beter worden gerecycled en hergebruikt. Dat is beter voor het milieu.

 • Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb)

  Vanaf 1 januari 2024 geldt de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). De toetsing van de bouwtechnische eisen van een bouwwerk gaat van de gemeente over naar een onafhankelijke partij, de zogenaamde kwaliteitsborger.

 • Adviesgesprek bouwplannen

  Hebt u (ver)bouwplannen en komt u er niet uit via het Omgevingsloket? Twijfelt u of u voor het kappen van de boom in uw tuin of uw aanbouw wel een omgevingsvergunning nodig hebt? U kunt dit persoonlijk overleggen met een medewerker van de gemeente Vught. Bel voor een afspraak.

 • Zoeken naar bestuurlijke informatie

  Hier kunt u terecht als u meer wilt weten over bestuurlijke besluiten die over een onderwerp zijn genomen. Ook vindt u hier meer informatie over lopende projecten. U ziet bij welke bestuurlijke onderwerpen meedenken mogelijk is.

 • Veelgestelde vragen

  Antwoorden op uw vragen over de vluchtelingen opvang uit Oekraïne

 • Melden van een voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap

  Als u wilt trouwen in Vught óf een geregistreerd partnerschap wilt aangaan, kunt u online een ceremonie boeken. Dit heet 'Melden van een voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap'. U kunt met DigiD een melding (voorheen ondertrouw) doen van een huwelijk of een geregistreerd partnerschap.

 • Drukriolering

  Drukriolering is speciaal ontworpen en berekend om het afvalwater met een pomp door dunne rioolbuizen naar de rioolwaterzuivering te laten stromen. Deze komt het meest voor in het buitengebied.

 • Bestemmingsplan 'Kom Helvoirt'

  Er wordt een nieuw bestemmingplan voorbereid voor de kom van Helvoirt. Het bestemmingsplan voor de kom van Helvoirt is te vinden op ruimtelijkeplannen.nl.