Zoekresultaat 1 - 7 van 7 resultaten

 • Nadeelcompensatie

  Algemene informatie Nadeelcompensatie per 1 januari 2024 Schade die is ontstaan door een maatregel met gevolgen voor de fysieke leefomgeving vallen per 1 januari 2024 onder het regiem van de Omgevingswet. Per 1 januari 2024 worden deze schadeverzoeken afgedaan onder titel 4.5 Awb en de gemeentelijke Verordening Nadeelcompensatie Gemert-Bakel.

 • Naamskeuze kind

  Als ouders kiest u welke achternaam uw eerste kind krijgt. De naamkeuze geldt vervolgens ook voor volgende kinderen uit de zelfde relatie, die de Nederlandse nationaliteit hebben.

 • Koninklijke onderscheidingen

  Overal in Nederland zetten mensen zich in voor de samenleving. Meestal doen ze dat onopvallend op de achtergrond. Deze vrijwilligers zijn vaak onmisbare steunpilaren voor een vereniging/stichting. De meest waardevolle waardering voor hem of haar is het toekennen van een onderscheiding of ‘lintje’. Een Koninklijke onderscheiding is bijzonder, eervol, het is "onderscheidend". Iedereen kan een Koninklijke onderscheiding aanvragen. U doet dit in de gemeente waar degene die u wilt voordragen woont.

 • Geografische gegevens

  Als u gaat bouwen of verbouwen kan het voorkomen dat u bepaalde kaarten of gegevens nodig heeft.

 • Winkeltijdenwet, ontheffingen

  De Winkeltijdenwet geeft regels over de openingstijden van winkels en de tijden waarop goederen die niet in een winkel maar bedrijfsmatig aan particulieren te koop mogen worden aangeboden. De Winkeltijdenwet biedt mogelijkheden tot vrijstelling van deze regels. Via een algemene vrijstelling kunnen alle ondernemers hun winkel op zondag openen.

 • Geregistreerd partnerschap, omzetten in huwelijk

  Met een akte van omzetting kan uw geregistreerd partnerschap worden omgezet in een huwelijk. Hierdoor eindigt het geregistreerd partnerschap en begint het huwelijk vanaf het tijdstip waarop de akte van omzetting in het register van huwelijken is opgemaakt. Voor kinderen die vóór de omzetting zijn geboren, wijzigt er niets in de familierechtelijke betrekkingen.

 • Opgraven, herbegraven of alsnog cremeren

  U kunt een vergunning aanvragen om een overledene opnieuw te laten begraven, alsnog te laten cremeren of te laten ontleden. Een verzoek tot herbegraven kan worden ingediend, wanneer u bijvoorbeeld wilt dat de overledene naar een ander graf of een andere begraafplaats gaat. De aanvraag voor deze vergunning wordt in de regel door de begrafenisondernemer ingediend.