Zoekresultaat 1 - 10 van 1219 resultaten

  • Zienswijze op afstoten cultuurgoed of verzameling

    Soms wil de provincie cultuurgoed afstoten. Bijvoorbeeld door het te verkopen. Denk aan een schilderij uit de 17e eeuw, een archeologische vondst of een verzameling antieke munten. Bent u het hier niet mee eens? Dien dan uw zienswijze in bij de provincie.

  • Verduurzaming culturele instellingen Noord-Holland, vervallen

    Hieronder vindt u de relevante informatie met betrekking tot (de) voorbije openstelling(en) van de uitvoeringsregeling Verduurzaming culturele instellingen Noord-Holland.

  • Melden nieuwe grondwaterverontreiniging

    Let op
    Deze activiteit geldt per 1 januari 2024 ná de inwerkingtreding van de Omgevingswet. De belangrijkste regels kunt u nu terugvinden in het Omgevingsverordening provincie Flevoland.

    Verontreiniging grondwater ontdekken
    In het Besluit activiteiten leefomgeving (Bal) staat, dat u bij een aantal activiteiten voorafgaand een bodemonderzoek moet doen. De resultaten van dit bodemonderzoek moet u meestal indienen bij de gemeente.

    Echter als dankzij uw bodemonderzoek een grondwaterverontreiniging wordt geconstateerd die nog niet bekend was, dan moet u de resultaten van uw bodemonderzoek ook indienen bij de provincie. Zo kunnen wij bijhouden op welke plekken in Flevoland sprake is van grondwaterverontreiniging. 

    Bodemonderzoek indienen
    U dient de resultaten van uw bodemonderzoek in via het Omgevingsloket bij de activiteit Melden nieuwe grondwaterverontreiniging.

  • Podia en podiumkunstproducties, subsidie

    Wanneer u een project wilt organiseren dat de samenwerking tussen verschillende podia of een vernieuwing in de podiumkunsten stimuleert, kunt u daa...

  • Wet milieubeheer, ontheffing

    Wilt u handelingen verrichten die volgens de bepalingen in de Wet milieubeheer verboden zijn? U kunt in bepaalde gevallen een ontheffing aanvragen bij de Provincie Limburg. 

  • Natuur- en landschapsbeheer (SNL)

    Beheerders van natuurgebieden kunnen een jaarlijkse vergoeding krijgen voor het beheer. In het Natuurbeheerplan Groningen is aangegeven welke percelen voor subsidie in aanmerking komen en voor welk natuur-of landschapsbeheertype wij een subsidie geven. De subsidie wordt gegeven voor een periode van 6 jaar.

  • Vuurwerk opslaan en verkopen

    U mag geen vuurwerk opslaan zonder toestemming. Als u een complex bedrijf heeft, dan vraagt u toestemming aan bij de provincie. Lees meer over complexe bedrijven. Anders vraagt u toestemming aan de gemeente.

  • Plaatsen tijdelijke verkeersmaatregelen, aanvraag toestemming

    Bedoeld om tijdelijk verkeersmaatregelen te mogen plaatsen en toe te passen op of langs een provinciale weg. 

  • Zienswijze op afstoten cultuurgoed of verzameling

    Soms wil de provincie cultuurgoed afstoten. Bijvoorbeeld door het te verkopen. Denk aan een schilderij uit de 17e eeuw, een archeologische vondst of een verzameling antieke munten. Bent u het hier niet mee eens? Dien dan uw zienswijze in bij de provincie.

  • Geluidbelastingkaart inzien

    Als u dicht bij een drukke provinciale weg of spoorweg woont, kunt u geluidsoverlast hebben van het weg- of spoorverkeer. Ook een school of ziekenhuis aan een (spoor)weg kan last hebben van het geluid. De provincie maakt elke 5 jaar een geluidbelastingkaart om u een overzicht te geven van de geluidsbronnen. Een geluidbelastingkaart bestaat uit tabellen en een geografische kaart. Iedereen mag de geluidbelastingkaart bekijken. Op de geluidbelastingkaart staat: de geluidbelasting van de (spoor)wegen in het jaar voor de vaststelling van de geluidbelastingkaart het aantal geluidsgevoelige objecten en bewoners dat te maken heeft met bepaalde geluidswaarden. Voorbeelden van geluidsgevoelige objecten zijn woningen, scholen en ziekenhuizen.