Zoekresultaat 1 - 10 van 12 resultaten

  • Schade melden

    Heeft u schade dan wel letselschade geleden als gevolg van gemeentelijk handelen? Of doordat de gemeente wegen, pleinen, openbaar groen en bouwwerken niet goed onderhoudt? Een schadeclaim wordt digitaal in behandeling genomen door de verzekeringsmaatschappij Recovery Consulting Aon, of bij letselschade Melior verzekeringen. Hoe werkt het U stelt de gemeente digitaal aansprakelijk via www.vlaardingen.nl/contactformulier. In uw contactformulier moet u alle gegevens die voor het onderzoek van belang zijn vermelden en/of toevoegen, zoals: indien mogelijk: een volledig ingevuld schadeformulier waarop duidelijk aangegeven staat wat er is gebeurd en wie aansprakelijk wordt geacht voor de schade;  Indien mogelijk kleurenfoto’s van de beschadiging; Indien mogelijk getuigenverklaring(en); Offerte(s) van het bedrijf dat de schade gaat repareren;  Eventuele bonnen en facturen; Bij een buitenlandse vrachtwagen een kopie van de groene kaart en het rijbewijs van de chauffeur. Uw contactformulier wordt door de gemeente doorgestuurd naar de juiste verzekeringsmaatschappij (AON verzekeringen of Melior Verzekeringen), de afwikkeling van uw zaak gaat via de verzekeringen. Zodra verzekeraar kan overgaan tot afwikkeling van uw zaak, neemt zij contact met u op. Mocht u vragen hebben over uw zaak dan neemt u contact op met de verzekeraar en niet met de gemeente. Kosten Geen. Vragen? Heeft u vragen? U kunt een bericht sturen via www.vlaardingen.nl/contactformulier of bellen met (010) 248 4000.

  • Voorlopige exploitatievergunning horeca

    De gemeente beslist binnen 12 weken of u de aangevraagde exploitatievergunning krijgt.  In bepaalde gevallen is het mogelijk om een voorlopige exploitatievergunning aan te vragen. Dit kan alleen als u een bestaand horecabedrijf overneemt of u eenzelfde horecabedrijf begint als er in het pand zat. Doe dit altijd tegelijk met het indienen van de reguliere exploitatievergunning Het duurt maximaal 5 werkdagen totdat er een besluit genomen wordt op uw aanvraag. U komt niet in aanmerking voor een voorlopige exploitatievergunning als een van de redenen hieronder zich voordoen. Er zijn klachten over overlast die het bestaande horecabedrijf veroorzaakt. Aan u een bestuurlijke maatregel is opgelegd of een voornemen tot het nemen van een bestuurlijke maatregel aan u is verstuurd. Als over de bestaande exploitatie bestuurlijke procedures lopen. Als de inrichting langer dan 6 maanden niet is geëxploiteerd. Indien u een coffeeshop of speelautomatenhal wilt exploiteren. Direct regelen Aanvraagformulier voorlopige exploitatievergunning (pdf, 28,6 kB) Verzoek om contact op te nemen Hoe werkt het? Download het 'aanvraagformulier voorlopige exploitatievergunning' en vul het in. Let op: u vult dit formulier alleen in als u voldoet aan bovengenoemde eisen. Lever uw aanvraag in: per post: stuur de aanvraag naar het adres dat op het aanvraagformulier staat. digitaal: scan de ingevulde formulieren in en stuur deze als bijlage bij uw aanvraag naar bijzonderewetten@vlaardingen.nl. Na maximaal 5 werkdagen ontvangt u het besluit. Kosten Bekijk hier het overzicht van alle kosten. Heeft u vragen? Stuur een bericht via vlaardingen.nl/contactformulier of bel met (010) 248 4000.

  • Winkelopeningstijden en sluitingstijden horeca

    Winkels mogen open van maandag tot en met zaterdag tussen 06.00 en 22.00 uur. Op zondag mogen zij open tussen 08.00 en 22.00 uur. Openingstijden stemmen winkeliers bij voorkeur af met hun winkeliersvereniging, zodat het voor de bezoekers van het winkelcentrum duidelijk is wanneer de meeste winkels open zijn. De horecabedrijven kennen verschillende sluitingstijden. Dit is afhankelijk van de categorie waarin het bedrijf valt en of het bedrijf in het horecaconcentratiegebied ligt waar ruimere openingstijden zijn toegestaan. Iedere ondernemer heeft de vrijheid zijn bedrijf eerder te sluiten. Toegestane openingstijden Op deze pagina kunt u vinden op welke tijden winkels en horeca  geopend mogen zijn in Vlaardingen. Winkels en winkelondersteunende horeca Maandag tot en met zaterdag van 06.00 uur tot 22.00 uur. Zondag van 08.00 uur tot 22.00 uur. Avondwinkel Dinsdag tot en met zondag van 08.00 uur tot 22.00 uur. Feestdagen Nieuwjaarsdag, 1e en 2e Paasdag, 1e en 2e Pinksterdag, Hemelvaartsdag, 1e en 2e kerstdag van 08.00 tot 22.00 uur. Koningsdag en Bevrijdingsdag van 06.00 tot 22.00 uur. Dodenherdenking, Goede Vrijdag en 24 december (kerstavond) van 06.00 tot 19.00 uur. Soorten ontheffingen Winkeltijdenwet Incidentele ontheffing zon- en feestdagen Dit is een ontheffing om op zon- en feestdagen (zondag, Nieuwjaarsdag, tweede Paasdag, Hemelvaartsdag, tweede Pinksterdag en eerste of tweede Kerstdag) na 22.00 uur en voor 08.00 uur open te mogen zijn, ten behoeve van: Bijzondere gelegenheden van tijdelijke aard of plotseling opkomende omstandigheden. Het uitstallen van goederen. Tentoonstellingen in kunstateliers en galeries. Feestelijkheden, bijeenkomsten, veilingen en beurzen. Incidentele ontheffing werkdagen Dit is een ontheffing voor als u voor 06.00 uur of na 22.00 uur uw winkel voor publiek geopend wilt hebben. Ontheffing avondwinkel Deze ontheffing wordt maar voor 1 avondwinkel gegeven. Met deze ontheffing is het mogelijk om tot 0.00 uur de winkel voor publiek geopend te houden. Er is op dit moment reeds een ontheffing voor een avondwinkel verstrekt, een nieuwe ontheffing wordt niet verleend, zolang de huidige avondwinkel nog geëxploiteerd wordt. Ontheffing aanvragen Voor het aanvragen van een ontheffing van de Winkeltijdenwet, zijn leges aan verbonden. Deze kunt u vinden in de legesverordening Vlaardingen, de leges kunnen elk jaar wijzigen. Uw ontheffing kunt u aanvragen via vlaardingen.nl/contactformulier Heeft u vragen? U kunt een bericht sturen via vlaardingen.nl/contactformulier of bellen met (010) 248 4000.

  • Alcoholwetvergunning

    Wilt u als ondernemer alcoholische drank schenken of verkopen? Dan moet u een Alcoholwetvergunning (commercieel) aanvragen. U heeft deze vergunning ook nodig als u sterke drank in een slijterij verkoopt. Voor een niet-commerciële organisatie vraagt u een niet-commerciële Alcoholwetvergunning aan. Kies een vergunning Alcoholwetvergunning commercieel(pdf, 257 kB) Alcoholwetvergunning niet-commerciële(pdf, 246 kB) Hoe werkt het? Download de formulieren voor de commerciële of voor de niet-commerciële drank- en horecavergunning en vul ze in. Lever uw aanvraag in: per post: stuur de aanvraag naar het adres dat op het aanvraagformulier staat. digitaal: scan de ingevulde formulieren in en stuur deze als bijlage bij uw aanvraag naar bijzonderewetten@vlaardingen.nl. Binnen 8 weken beslist de gemeente of u de commerciële Alcoholwetvergunning krijgt. Het duurt maximaal 6 maanden tot de gemeente beslist of u de niet-commerciële Alcoholwetvergunning krijgt. Een Alcoholwetvergunning is voor onbepaalde tijd geldig. Kosten € 276,80 Heeft u vragen? Stuur een bericht via vlaardingen.nl/contactformulier of bel met (010) 248 4000.

  • Incidentele melding geluid en openingstijden

    Wilt u als horecaondernemer een keer meer geluid maken dan normaal is toegestaan? Bijvoorbeeld om een artiest of band op te laten treden? Of wilt u een keer uw horecabedrijf openen buiten de openingstijden die standaard gelden? Dan moet u dit melden. Dit doet u digitaal met het formulier ‘incidentele melding geluid en openingstijden’. Direct regelen Digitaal formulier 'Incidentele melding geluid en openingstijden' Hoe werkt het? Heeft u een commercieel horecabedrijf? Dan mag u maximaal 10 keer per jaar meer geluid maken dan is toegestaan en/of uw openingstijd verlengen. Van deze 10 keer mag u maximaal 3 keer op het terras meer geluid maken dan toegestaan.  U mag tot maximaal 02.00 uur meer geluid maken dan toegestaan is. De openingstijden kunnen verruimd worden tot uiterlijk 05.00 uur op maandag tot en met zondag.  Heeft u een niet-commercieel horecabedrijf dat bij een stichting of vereniging hoort? Dan mag u maximaal 6 keer per jaar meer geluid maken dan is toegestaan en/of uw openingstijd verlengen. U mag alleen binnen uw horecapand meer geluid maken. Daarbij houdt u de deuren en ramen gesloten.  Stuur de melding uiterlijk op de dag waarop u meer geluid wilt maken of langer open wilt zijn in. Het liefst ontvangen wij de melding eerder.  Als u geen melding doet van de activiteit waarbij meer geluid wordt gemaakt en/of een aanvraag doet voor de verlenging van de openingstijden kunt u een boete krijgen. Daarnaast kan dit gevolgen hebben voor uw horecavergunning(en). De activiteit waarbij u meer geluid maakt, moet passen binnen de soort horeca waar u een vergunning voor heeft. Dit houdt in dat een restaurant bijvoorbeeld geen activiteiten mag exploiteren die voorbehouden zijn aan cafés of discotheken.  Tijdens de activiteit waarbij u meer geluid gaat maken, moet u zich houden aan de onderstaande geluidsnormen: Maximum geluidsniveau tijdens incidentele festiviteiten 07.00 uur – 19.00 uur 19.00 – 02.00 uur LAr,LT op de gevel van gevoelige gebouwen 65 dB(A) 50 dB(A) LAr,LT  in in- en aanpandige gevoelige gebouwen 50 dB(A) 35 dB(A) LAmax op de gevel van gevoelige gebouwen 75 dB(A) 65 dB(A) LAmax in in- en aanpandige gevoelige gebouwen 60 dB(A) 50 dB(A)   Vul het digitale formulier ‘incidentele melding geluid en openingstijden’ helemaal in en verstuur het. U ontvangt direct een ontvangstbevestiging van uw melding via e-mail. Kosten Het melden is gratis. Heeft u vragen? U kunt een bericht sturen via www.vlaardingen.nl/contactformulier of bellen met (010) 248 4000. Voor meer informatie over de geluidsnormen kunt u contact opnemen met de DCMR Milieudienst Rijnmond, via www.dcmr.nl.

  • Terras exploiteren

    Een vergunning voor een terras bij uw horecabedrijf, vraagt u aan via een exploitatievergunning voor uw horecabedrijf. Heeft u al een exploitatievergunning en wilt u een terras, dan moet u het aanvraagformulier van de exploitatievergunning invullen en opsturen. Direct regelen Aanvraagformulier exploitatievergunning (pdf, 59kB) Hoe werkt het? Download de nodige formulieren en vul ze in: aanvraagformulier exploitatievergunning; Lever uw aanvraag in: Met een situatietekening van het terras met lengte- en breedtematen. per post: stuur de aanvraag naar het adres dat op het aanvraagformulier staat. digitaal: scan de ingevulde formulieren in en stuur deze als bijlage bij uw aanvraag naar bijzonderewetten@vlaardingen.nl. Binnen 12 weken beslist de gemeente of u de reguliere exploitatievergunning krijgt. De reguliere exploitatievergunning is geldig totdat u uw bedrijf verandert of uitbreidt (bijvoorbeeld met een terras). Dan moet u een nieuwe exploitatievergunning aanvragen. Voorwaarden terrassen bij horeca U mag zelf de soort, het materiaal en de kleur van het terrasmeubilair kiezen. Voor het beschermd stadsgezicht hebben wij suggesties voor kleurgebruik. Niet breder dan de gevel van het horecapand waartoe het behoort. 2 meter vrijhouden voor voetgangers. 3,5 meter vrijhouden voor hulpdiensten. Bochtstralen van 10 meter buitenbocht en 5,5 meter binnenbocht. Een obstakelvrije ruimte rond brandkranen met een diameter van 1.80 meter. Een vrije doorgang voor nooduitgangen/deuren/uitgangen van buren. Een veilige vluchtweg van minimaal 1 meter. De doorloophoogte onder een parasol is minimaal 2,20 m. Er mogen geen pennen of parasolhouders in de openbare weg worden geplaatst zonder toestemming van de wegbeheerder. Terrassen mogen geen evenementen, markten of werkzaamheden belemmeren. De ondernemer kan door de burgemeester gevraagd worden zijn terras te verplaatsen of op te ruimen. Dit wordt binnen een redelijke termijn met de ondernemer gecommuniceerd. Kijk voor alle milieuregels voor terrassen op de website van de DCMR, www.dcmr.nl. Windschermen / terrasafscheidingen Windschermen en terrasafscheidingen mogen alleen aan de zijkant van terrassen worden geplaatst. De maximale hoogte is 1,60 meter. Ze moeten na sluitingstijd worden opgeruimd. Als de windschermen of terrasafscheidingen in de grond zijn verankerd en langer dan een maand niet worden gebruikt, moeten ze ook opgeruimd worden. Let op: stuur bij uw aanvraag voor een terras een duidelijke tekening / foto mee, voorzien van afmetingen. Uw aanvraag voor een terras wordt getoetst aan het terrassenbeleid van de gemeente. Openingstijden terrassen Terrassen bij horecacategorieën 1 tot en met 4 mogen op maandag tot en met zondag open zijn tot 22.00 uur. Terrassen bij horecacategorieën 2 tot en met 4 in het horecaconcentratiegebied, mogen van zondag tot en met donderdag geopend  zijn tot 01.00 uur en op vrijdag en zaterdag tot 02.00 uur. De terrassen aan de waterkant moeten om 23.00 uur worden opgeruimd. Terrassen bij horecacategorieën 2 tot en met 4 in het winkeluitgaansgebied mogen op maandag tot en met zondag geopend zijn tot 24.00 uur. Kosten Exploitatievergunning, inclusief terras: € 536,00 Exploitatievergunning, met terras (voorlopig al verleend): € 402,05 Wijzigen exploitatievergunning, toevoegen terras: € 242,15 Heeft u vragen? Stuur een bericht sturen via vlaardingen.nl/contactformulier of bel met (010) 248 4000.

  • Collectieve melding geluid

    Het college van B&W wijst elk jaar een aantal dagen aan voor een collectieve melding geluid (collectieve festiviteit). Tijdens deze dagen kunt u als horecaondernemer meer geluid maken dan normaal is toegestaan, bijvoorbeeld om een artiest of band op te laten treden in uw horeca-inrichting. Wilt u liever op een andere dag meer geluid maken? Dan kunt u hiervoor een incidentele melding geluid en openingstijden indienen. Dit mag maximaal 10 keer per jaar.

  • Wijzigen leidinggevende(n) horeca

    U moet een melding doen als u een leidinggevende op uw exploitatie- en/of Alcoholwetvergunning wilt toevoegen of verwijderen. De aangemelde leidinggevende mag, nadat u de ontvangstbevestiging van uw melding heeft ontvangen, onmiddellijk als leidinggevende actief zijn in uw horecazaak. Deze ontvangstbevestiging bewaart u bij uw Alcoholwetvergunning. Indien u beschikt over een Alcoholwetvergunning, dienen de leidinggevenden geregistreerd te zijn in het Register Sociale Hygiëne. Direct regelen Meldingsformulier wijzigen leidinggevende (pdf, 42kB) Formulier 'verklaring leidinggevende werkzaam in de inrichting' (pdf, 41kB) Hoe werkt het? Vul het 'meldingsformulier wijzigen leidinggevende' volledig in en onderteken het. Voeg de volgende bijlagen toe aan het meldingsformulier: Een kopie van een geldig identiteitsbewijs; Een ingevuld formulier 'Verklaring leidinggevende werkzaam in de inrichting'; Een door beide partijen ondertekende arbeidsovereenkomst; Lever uw aanvraag in: per post: stuur de aanvraag naar het adres dat op het aanvraagformulier staat. digitaal: scan de ingevulde formulieren in en stuur deze als bijlage bij uw aanvraag naar bijzonderewetten@vlaardingen.nl. De gemeente neemt uw melding in behandeling als een verzoek tot wijziging van het aanhangsel. Dit betekent dat uw Alcoholwetvergunning uit twee delen bestaat: de vergunning zelf en het aanhangsel (bijlage) met daarop alle in uw horecabedrijf werkzame leidinggevenden. Na de ontvangst van uw meldingsformulier, wordt getoetst of alle benodigde bijlagen aangeleverd zijn. Indien de melding volledig is krijgt u een ontvangstbevestiging toegestuurd. Zodra u deze heeft ontvangen, mag de leidinggevende in uw onderneming als leidinggevende optreden. Het duurt maximaal 8 weken om uw melding te toetsen en te verwerken. Daarna ontvangt u het definitieve besluit. Let op: U kunt tijdens de behandeling van uw melding geen nieuwe leidinggevende(n) melden. Dit kan weer nadat uw lopende melding is afgehandeld. Als het bijschrijven van de leidinggevende op uw vergunning(en) geweigerd wordt, mag deze persoon niet meer als leidinggevende in uw onderneming optreden. Het structureel melden van leidinggevenden die niet voldoen aan de gestelde eisen kan gevolgen hebben voor het verstrekken van nieuwe vergunning en. Kosten € 75,70 per vergunning Heeft u vragen? Stuur een bericht sturen via vlaardingen.nl/contactformulier of bel met (010) 248 4000.

  • Exploitatievergunning sekbedrijf

    Elke gemeente bepaalt zelf aan hoeveel seksbedrijven er een vergunning kan worden verleend. Binnen de gemeente Vlaardingen wordt aan maximaal één seksbedrijf vergunning verleend. Voor nieuwe vestigingen is op dit moment geen ruimte.

  • Demonstratie houden

    Als u een demonstratie wilt houden, moet u de burgemeester hiervan minimaal 2 werkdagen vooraf schriftelijk op de hoogte stellen. Hoe werkt het? Stuur minimaal 2 dagen van te voren een schriftelijke melding. Dit kan: digitaal: via vlaardingen.nl/contactformulier per post: naar Gemeente Vlaardingen, t.a.v. de burgemeester, postbus 1002, 3130 EB Vlaardingen In deze melding zet u de volgende informatie: naam en adres van degene die de demonstratie houdt; het doel van de demonstratie; de datum van de demonstratie; het tijdstip van aanvang en van beëindiging van de demonstratie; maatregelen die de organisatie neemt om te zorgen dat de demonstratie goed verloopt. U ontvangt binnen 2 werkdagen een schriftelijke bevestiging van uw melding. Kosten Geen Heeft u vragen? U kunt een bericht sturen via vlaardingen.nl/contactformulier of bellen met (010) 248 4000.