Zoekresultaat 1 - 5 van 5 resultaten

 • Alcoholvergunning aanvragen

  U begint een horecabedrijf of neemt een horecabedrijf over. U wilt er ook alcohol schenken. Dan hebt u een alcoholvergunning nodig. Dit is ook het geval als uw bedrijf een andere rechtsvorm krijgt.

 • Subsidie Sporthulpmiddelen

  Als je niet kunt sporten zonder hulpmiddel, kun je via deze pagina subsidie voor een sporthulpmiddel aanvragen. Met de subsidie kun je geheel of gedeeltelijk een sporthulpmiddel aanschaffen. Als je met het subsidiegeld een sporthulpmiddel aanschaft, word je daar zelf de eigenaar van. Dat betekent dat je het onderhoud aan het sporthulpmiddel zelf verzorgt, of dat door iemand laat doen. De kosten die hiervoor worden gemaakt zijn voor jezelf.

 • Regels voor hondenbezitters

  Bijna overal geldt de plicht om hondenpoep zelf op te ruimen. Honden moeten altijd aangelijnd zijn. Op sommige plekken mogen honden loslopen, maar er zijn ook plekken waar het verboden is voor honden.

 • Gemeentelijke subsidie energiebesparende isolatiemaatregelen

  Bent u woningeigenaar in de gemeente Assen? Wilt u uw woning isoleren? Voor inwoners met een (gezamenlijk) inkomen tot € 34.100,- is er mogelijk € 2.500,- beschikbaar voor het energiezuinig maken van uw woning. Hiermee kunt u isolerende maatregelen treffen om uw wooncomfort te verhogen en uw energiekosten omlaag te brengen. Hieronder leest u de details van de subsidie, hoe u de subsidie aanvraagt en meer.

 • Hulp bij geldzaken en schulden

  Hebt u schulden of andere financiële problemen waar u zelf niet uitkomt? Of wilt u informatie en advies? Dan kunt u gratis terecht bij verschillende instanties. We werken samen om inwoners van Assen te helpen bij geldzaken. Het gaat dan om Team Financiële regie, de buurtteams van Vaart Welzijn, Werkplein Drentsche Aa (WPDA), de Gemeentelijke Kredietbank (GKB) en vrijwilligersorganisaties.