Zoekresultaat 1 - 10 van 12 resultaten

 • Alcoholwetvergunning

  Een ondernemer moet een alcoholwetvergunning (voorheen drank- en horecavergunning) hebben om alcoholische dranken te schenken.

 • Horecabedrijf beginnen

  Als u een nieuw restaurant of café wilt beginnen of een horecabedrijf wilt overnemen in de gemeente Maastricht heeft u een vergunning nodig.

 • Parkeervergunning voor bedrijven

  In een groot gedeelte van Maastricht geldt betaald parkeren of parkeren voor vergunninghouders. Deze gebieden zijn ingedeeld in de A1-zone (centrum), A2-zone en de B-zone (buiten de singels). Als uw bedrijf in deze zones is gevestigd, kunt u in aanmerking komen voor een parkeervergunning. Voor de sector Céramique kunt u geen parkeervergunning aanvragen. De betaalde- en vergunningshouderszones kunt u bekijken op de kaart met parkeergebieden.

 • Exploitatievergunning, beheerder toevoegen/wijzigen

  Een beheerder is verantwoordelijk voor de gang van zaken in het bedrijf op dat de vergunninghouder niet aanwezig is. De beheerder moet op de vergunning staan, anders moet het bedrijf dicht als de vergunninghouder er niet is. U kunt een beheerder laten toevoegen of verwijderen.

 • Overlast en verdacht gedrag melden

  Wij vinden het belangrijk dat u zich veilig voelt in uw buurt. Om overlast door bijvoorbeeld burenruzies, verslaafde of verwarde personen, intimidatie, drugshandel of ander verdacht gedrag aan te pakken, heeft de gemeente Maastricht een Actie Team Ondermijning. Dat bestaat uit specialisten op het gebied van openbare orde, bouw- en woningtoezicht, bevolkingsadministratie, brandveiligheid en politie. Deze specialisten werken nauw samen met woningcorporaties, de sociale recherche, het Veiligheidshuis en de GGD Zuid-Limburg.

 • Straatartiest, toestemming

  Wilt u muziek maken of zingen op straat, dan heeft u toestemming van de gemeente nodig. De voorwaarden zijn verschillend per optreden.

 • Hulp met geld en schulden

  Voorkom dat u door schulden in de problemen raakt. Heeft u schulden en heeft u problemen met afbetalen? Zorg ervoor dat het niet erger wordt. Zoek samen met Kredietbank Limburg naar een oplossing. Lukt dat niet meer of willen uw schuldeisers niet meewerken? Meld u dan aan voor wettelijke schuldhulp.

 • Asbest verwijderen

  Is uw woning voor 1994 gebouwd? Dan kunt u nog asbest aantreffen. Er zijn strenge regels voor het verwijderen van asbest. E u heeft toestemming nodig.

 • Kinderopvangtoeslag

  Als u werkt, kunnen uw kinderen naar de kinderopvang. Dit kost geld. U kunt een deel van de kosten terugkrijgen van de Belastingdienst. Dit heet kinderopvangtoeslag.

 • Evenement organiseren, melding en vergunning

  Als u een klein evenement wilt organiseren, moet u dit melden bij de gemeente. Denk bijvoorbeeld aan een straatfeest, rommelmarkt, buurtbarbecue. Voor evenementen heeft u een vergunning nodig