Zoekresultaat 1 - 10 van 20 resultaten

  • Gemeente aansprakelijk stellen

    Heeft u schade opgelopen door gebreken aan de openbare weg, openbaar groen, gemeentelijke werkzaamheden of door voertuigen van de gemeente? Dan kunt u de gemeente aansprakelijk stellen. U doet dit door een aansprakelijkstelling in te dienen bij de gemeente. U moet daarbij bewijzen dat u de schade heeft geleden doordat de gemeente iets niet goed heeft gedaan.

  • Mobiel breken puin

    Bij de sloop van een gebouw komt puin vrij. Soms is het handig om dit op de plaats zelf te breken. Dat scheelt in de kosten voor afvoer. En soms kan het gebroken puin op de plaats zelf weer opnieuw worden gebruikt. Bijvoorbeeld als ondergrond voor een nieuwe oprit. Dan kan een (tijdelijke) breker van pas komen. Die huurt u dan zelf in via een bedrijf.

  • Parkeren in een parkeervergunningzone

    Als u wilt parkeren in een parkeervergunningzone, dan heeft u daar een parkeervergunning voor nodig. De vergunningzone is bedoeld om parkeren voor specifieke autobezitters mogelijk te maken. Als die zone voor u bedoeld is, dan kunt u een vergunning bij de gemeente aanvragen. Vraag hier uw vergunning aan als u in de voor u bedoelde vergunningzone wilt parkeren.

  • De Omgevingswet in Montferland

    Op 1 januari 2024 is de Omgevingswet ingegaan. De Omgevingswet gaat over alles wat u buiten ziet, hoort of ruikt. Dit noemen we de fysieke leefomgeving. Met de Omgevingswet zijn de regels voor ruimtelijke ontwikkeling(en) duidelijker gemaakt.

  • Wateractiviteit

    Voor bepaalde activiteiten met grondwater of (in en op) oppervlaktewater is er een vergunning-, melding- of informatieplicht. Oppervlaktewater is het water in sloten, vijvers, plassen, kanalen en rivieren.

  • Landschap, subsidie

    De gemeente Montferland en provincie Gelderland stellen samen geld beschikbaar voor activiteiten die bijdragen aan een gevarieerder, aantrekkelijker en leefbaarder landschap. Wie in het buitengebied van de gemeente woont en plannen heeft voor het aanleggen of herstellen van een landschapselement, kan subsidie aanvragen.

  • Wij waarderen uw mening!

    Wij vinden het belangrijk dat u tevreden bent over de kwaliteit van onze (online) dienstverlening en willen deze blijven afstemmen op úw wensen en behoeften. Heeft u ideeën ter verbetering van onze dienstverlening, dan horen wij dat graag. Kortom: dienstverlenen doen we zó, we doen het vóór u en mét u!

  • Openingstijden winkels

    Wilt u met uw winkel buiten de normale openingstijden open zijn? Dan vraagt u hiervoor een ontheffing aan bij de gemeente.

  • Bezwaar maken

    Bent u het niet eens met een besluit van de gemeente? U kunt dan meestal bezwaar maken tegen dat besluit. Dat moet binnen zes weken. Bij wie u bezwaar kunt maken, staat vermeld op het besluit dat u heeft ontvangen. Meestal is dat het college van burgemeester en wethouders.

  • Informatie over beleid of besluiten opvragen (Who-verzoek)

    Wilt u documenten van de gemeente hebben? Dan kunt een verzoek indienen op grond van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob).