Zoekresultaat 1 - 10 van 18 resultaten

 • ID-kaart

  Een identiteitskaart vraagt u persoonlijk aan in het stadskantoor. Maak hiervoor een afspraak. Ophalen van uw identiteitskaart kan op de 5e werkdag na 11.00 uur.

 • Slopen en asbest: melding of omgevingsvergunning

  Wilt u een pand of woning slopen? Of een gedeelte daarvan? Er gelden regels bij sloop en renovatie. Lees op deze pagina of een sloopmelding of omgevingsvergunning nodig is.

 • Mijn Inkomen

  Heeft u zorgen over geld en krijgt u hiervoor hulp van de gemeente Venlo? Dan kunt u met 'Mijn Inkomen' gegevens over uw uitkering zelf online bekijken, uw inkomsten doorgeven, contactgegevens aanvullen en wijzigingen doorgeven. U logt in met DigiD.

 • Meteen melden

  Is er iets kapot bij u in de buurt? Bijvoorbeeld een lantaarnpaal of stoeptegel? Meld het ons meteen. Ook als het gaat om gedumpt afval of vernielingen. Ernstige problemen lossen we snel op. Minder dringende zaken plannen we in.

 • Tweede paspoort

  Reist u voor uw beroep veel naar landen die met elkaar in conflict zijn? Of heeft u tijdelijk geen paspoort in verband met een visumaanvraag? Dan kunt u een tweede paspoort aanvragen.

 • Bewoners blauwe zone

  Woont u in een blauwe zone en parkeert u op straat? Dan kunt u via de digitale parkeerbalie een jaarontheffing aanvragen om lang op straat te parkeren. U hoeft dan geen parkeerschijf te gebruiken.

 • Boom kappen, snoeien of vellen

  Wilt u een boom of houtopstand kappen, snoeien of vellen? Soms heeft u daar een vergunning voor nodig. Beschermde bomen en houtopstanden zijn opgenomen in de bomenkaart. Hier moet u altijd een vergunning voor aanvragen, ook als de boom of houtopstand op uw eigen grond staat.

 • Leerlingenvervoer

  Kan uw kind niet zelfstandig naar school? Dan kunt u in sommige gevallen een bekostiging in de reiskosten of aangepast vervoer aanvragen.

 • Subsidie cultuur

  Culturele verenigingen en stichtingen binnen de gemeente Venlo, die jaarlijks culturele activiteiten voor onze inwoners organiseren, kunnen een structurele subsidie aanvragen. Voor culturele projecten voor inwoners van de gemeente Venlo kunnen verenigingen en stichtingen een éénmalige subsidie aanvragen.

 • Garantstelling of logiesverstrekking

  Een garantstelling of logiesverstrekking is een verklaring waarin staat dat u iemand uit het buitenland uitnodigt om naar Nederland te komen. Deze verklaring is soms nodig bij een visumaanvraag. Een garantstelling of logiesverstrekking helpt om een visum te krijgen. U staat dan namelijk financieel garant voor deze persoon. U stuurt de ingevulde garantstelling of logiesverstrekking naar de betreffende persoon. Ga wel eerst naar de gemeente om uw handtekening te legaliseren. U maakt daarvoor een afspraak.