Zoekresultaat 1 - 10 van 32 resultaten

 • Ontwikkelverzoek Wro

  Heeft u bouwplannen waarbij u de functie van een gebouw wijzigt, bijv. een schoolgebouw veranderen in een woning of bouwen op een locatie waar geen bouwmogelijkheden zijn dan kunt u een verzoek indienen voor een vooroverleg

 • Kamerverhuur, woningverhuur, woningsplitsing en opkoopbescherming

  Het verhuren van kamer(s) in een woning is niet toegestaan omdat dit niet in het omgevingsplan staat. Alleen met toestemming is het mogelijk om van het omgevingsplan af te wijken. Die toestemming krijgt u alleen wanneer u een ‘persoonsgebonden omgevingsvergunning’ hebt aangevraagd. U moet voldoen aan voorwaarden om de vergunning te krijgen Die vergunning vraagt de eigenaar/verhuurder van de woning…

 • Paspoort of identiteitskaart aanvragen, 18 jaar of ouder

  Het aanvragen van een paspoort of identiteitskaart doet u zelf bij de gemeente waar u staat ingeschreven. Start de aanvraag online of maak een afspraak om langs te komen. U komt 2 keer persoonlijk langs: 1 keer voor het aanvragen en 1 keer voor het ophalen.

 • Exploitatievergunning horecabedrijf

  Wilt u een horecagelegenheid starten? Of overnemen? Dan heeft u een exploitatievergunning nodig.

 • Gehandicaptenparkeerplaats

  Een gehandicaptenparkeerplaats is een parkeerplaats voor mensen met een lichamelijke beperking. Andere bestuurders mogen hun auto hier niet parkeren. U kunt alleen een gehandicaptenparkeerplaats aanvragen als u een gehandicaptenparkeerkaart hebt. Hebt u die niet? Dan moet een medische instantie eerst uw beperking onderzoeken.

 • Ongediertebestrijding

  Voor de bestrijding van ongedierte op privéterrein moet u zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. De kosten zijn voor u zelf. Vraag bij de melding wat de kosten zijn.

 • Planschade

  Planschade ontstaat als een huis of een stuk grond minder waard wordt door een omgevingsplan. Bijvoorbeeld als de gemeente vlak bij een woonwijk een snelweg laat aanleggen. U kunt dan een financiële tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente via het contactformulier.

 • Omgevingsplan bekijken (voorheen bestemmingsplan)

  In een omgevingsplan ziet u waar u mag bouwen of verbouwen. Ook staat erin waar u een winkel of horeca mag openen of een bedrijf kan vestigen. Bekijk de plannen op het Omgevingsloket.

 • Olietanks in particuliere grond verwijderen

  Een olietank of brandstoftank in de grond kan roesten of lekken. De grond kan hierdoor vervuild raken. Als er een olietank of brandstoftank onder de grond in uw tuin ligt, dan moet u dit melden bij de gemeente.

 • Oplaadpaal elektrische auto aanvragen

  Gemeente Waddinxveen stimuleert het gebruik van elektrische auto’s. Elektrisch rijden is beter voor het milieu en de leefomgeving omdat er tijdens het rijden geen uitlaatgassen vrijkomen. Daarom draagt elektrisch rijden bij aan een schoner milieu.