Zoekresultaat 1 - 10 van 19 resultaten

 • Alcohol schenken tijdens een evenement

  Organiseert u een evenement of een feest dat maximaal twaalf dagen duurt? Dan kunt u ontheffing aanvragen voor het verkopen (verstrekken) van zwakalcoholhoudende drank. U heeft daar geen drank- en horecavergunning voor nodig. U vraagt de ontheffing tenminste drie weken voor de bijzondere gelegenheid aan. Hieronder leest u de voorwaarden.

 • Sportaccommodaties huren

  In onze gemeente kunt u meerdere sportaccommodaties huren. Wij verhuren deze aan sportverenigingen, (sport)scholen en particulieren die willen sporten. U kunt een sporthal, sportzaal of gymzaal huren voor één of meerdere keren of voor een heel seizoen. Het seizoen loopt van september tot en met juli. Wilt u een sporthal, sportzaal of gymzaal huren? Dan moet u dat minimaal drie uur van tevoren doen. Wij maken gebruik van een online verhuursysteem. Via dit platform kunt u heel simpel een sportaccommodatie reserveren. En deze kunt u ook direct betalen via IDEAL. Reserveert u voor de eerste keer een zaal? Dan moet u zich registreren. Wij moeten deze registratie goedkeuren. Daarna kunt u verder met uw boeking. De goedkeuring van uw registratie is éénmalig. Let op: in het weekend vinden er geen goedkeuringen plaats.

 • Leerlingenvervoer

  Leerlingenvervoer is bedoeld voor kinderen die niet zelfstandig naar school kunnen gaan. U als ouder, voogd of verzorger van een leerling kunt - onder bepaalde voorwaarden - aanspraak maken op vergoeding van de vervoerkosten van en naar school. Vervolgens bepalen wij of uw kind recht heeft op leerlingenvervoer of in aanmerking komt voor vervoerskosten.

 • Burgerinitiatief

  Met het burgerinitiatief geeft de raad u de mogelijkheid om direct invloed uit te oefenen op de politieke agenda. Onze inwoners van zestien jaar en ouder hebben de mogelijkheid om zelf onderwerpen en voorstellen op de vergaderagenda van de gemeenteraad te plaatsen. U kunt hieronder een burgerinitiatief indienen.

 • Identiteitskaart

  Met een identiteitskaart kunt u laten zien wie u bent (identificatie). U kunt er ook mee reizen naar de meeste landen in Europa. Een identiteitskaart kunt u digitaal aanvragen of persoonlijk bij het Stadskantoor. Voor het persoonlijk aanvragen en ophalen maakt u een afspraak. Na ongeveer een week kunt u uw identiteitskaart afhalen. Vraag hieronder uw identiteitskaart digitaal aan. Let op! Na de digitale aanvraag moet u nog wel langskomen voor het inleveren van een pasfoto en het nemen van uw vingerafdrukken.

 • Melden geur- en/of geluidsoverlast

  Ervaart u geur-, en/of geluidsoverlast door een bedrijf? U kunt hier een melding van geluidsoverlast en/of geuroverlast doen.

 • Paspoort

  Een paspoort kunt u digitaal aanvragen of persoonlijk bij het Stadskantoor. Voor het persoonlijk aanvragen en ophalen maakt u een afspraak. Na ongeveer een week kunt u uw paspoort afhalen. Vraag hieronder uw paspoort digitaal aan. Let op! Na de digitale aanvraag moet u nog wel langskomen voor het inleveren van een pasfoto en het nemen van uw vingerafdrukken.

 • Afschrift (uittreksel) burgerlijke stand

  De gemeente legt belangrijke gebeurtenissen in uw leven vast in een officieel document ook wel akte genoemd. De burgerlijke stand is een afdeling die deze officiële documenten maakt en bewaart. Voorbeelden van akten: - geboorteakte - huwelijksakte - echtscheidingsakte - overlijdensakte. U kunt een afschrift of uittreksel van een akte aanvragen bij de gemeente waar de akte is gemaakt. Geef aan waarom u het afschrift of uittreksel nodig hebt.

 • Drank- en horecavergunning

  Als u alcohol verkoopt of schenkt, heeft u een drank- en horecavergunning nodig van de gemeente waar het horeca- of slijterijbedrijf zich bevindt. Als u alcohol wilt schenken tijdens een evenement, moet u een ontheffing aanvragen. De aanvraagformulieren zijn telefonisch of per e-mail bij ons te verkrijgen. U kunt uw aanvraag met de bijbehorende documenten per post inleveren of bij ons langskomen (de lijst met wat u moet bijvoegen vindt u hieronder). Maak hiervoor telefonisch een afspraak.

 • Slopen: melding indienen of omgevingsvergunning aanvragen

  Sloopmelding (vanaf 01-01-2024) Wilt u een pand of woning slopen? Of een gedeelte daarvan? Wanneer u een sloopmelding moet doen, volgt uit het Besluit Bouwwerken leefomgeving. Dit is bijvoorbeeld het geval als er meer dan 10 m3 sloopafval vrijkomt. Ook als er sprake is van asbest, moet u een sloopmelding doen. Omgevingsvergunning slopen (vanaf 01-01-2024) Wilt u een pand of woning slopen? Of een gedeelte daarvan? En gaat het om een beschermd monument en/of sloopwerkzaamheden in een beschermd stadsgezicht? Dan is een omgevingsvergunning slopen verplicht. U kunt hieronder omgevingsvergunning slopen aanvragen.