Zoekresultaat 1 - 10 van 104 resultaten

 • Gehandicaptenparkeerkaart

  Met een gehandicaptenparkeerkaart kunt u parkeren op de gehandicaptenparkeerplaatsen in Nederland en de meeste Europese landen. U moet zich wel houden aan de lokale parkeerregels.

 • Regelen van begrafenis

  Het aanvragen van een begrafenis op één van de gemeentelijke begraafplaatsen in Hollands Kroon gaat digitaal. De uitvaartondernemer regelt dit voor u. Om online aangifte van begraven te doen heeft de (uitvaart)ondernemer eHerkenning nodig. Heeft hij/zij dit niet, of wilt u persoonlijk de begrafenis regelen neem dan contact op met team Begraven.

 • Organisaties basisvoorzieningen zorg

  Wij hebben allerlei basisvoorzieningen die gratis en direct toegankelijk zijn voor iedereen. Denk aan de inzet van vrijwillige GGZ-maatjes, huisbezoeken aan ouderen, opvoedspreekuren, schoolmaatschappelijk werk en ondersteuning van de mantelzorg.

 • Adresonderzoek

  Staat er iemand ingeschreven op uw adres die er niet meer woont? Dan kunt u de gemeente vragen om een adresonderzoek te doen.

 • Toeristen- en forensenbelasting

  Wij heffen belastingen voor het gebruik van de gemeentelijke voorzieningen. Toeristenbelasting is voor mensen die tegen betaling overnachten in de gemeente. Forensenbelasting is voor mensen die een gemeubileerde woning of stacaravan hebben in de gemeente, maar er niet staan ingeschreven.

 • Geregistreerd partnerschap omzetten in huwelijk

  Het omzetten van een geregistreerd partnerschap naar een huwelijk zonder ceremonie kan in elke Nederlandse gemeente. Dit is gratis. Wilt u trouwen in Hollands Kroon? Neem dan contact met ons op.

 • Algemene informatie Omgevingswet en veelgestelde vragen

  In Nederland hebben we veel regels over onze leefomgeving. Vanaf 1 januari 2024 gaan al deze regels samen in één nieuwe wet: de Omgevingswet. Het bundelt bestaande wetten en regels voor onder andere ruimtelijke ordening, milieu en natuur. Hierdoor kunt u als inwoner of ondernemer gemakkelijker informatie vinden die van toepassing is. 

 • Uitgifte bedrijfsgrond

  De uitgifte van gronden verloopt via het team Vastgoed en Grondzaken.

 • Persoonsgebonden budget

  Kunt u zich door een (lichamelijke) beperking moeilijk zelf redden in huis? Of is het niet voor uzelf en heeft u hulp of zorg nodig voor uw kind of ander familielid? U heeft dan misschien recht op een maatwerkvoorziening uit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) of Jeugdzorg. Een voorziening die geregeld kan worden via een persoonsgebonden budget (pgb).

 • Inburgeren

  Mensen die voor langere tijd in Nederland wonen en een verblijfsvergunning hebben, moeten de Nederlandse taal leren. Zij leren ook hoe Nederland in elkaar zit. Dit noemen we inburgeren.