Zoekresultaat 1 - 10 van 13 resultaten

 • Alcoholwet ontheffing (artikel 35) aanvragen

  U wilt alcohol schenken en u heeft geen horecavergunning of u bent een horecaondernemer en wilt buiten het pand schenken, bijvoorbeeld tijdens een evenement? Vraagt u dan een ontheffing artikel 35 van de Alcoholwet aan. U hoeft geen horecaondernemer te zijn om deze ontheffing te kunnen krijgen.

 • Medisch afval, extra container

  Als u om medische redenen extra afval heeft, kunt u bij ons een medische container aanvragen. Dit is altijd een grijze container met grijze deksel (in verband met privacy). U mag alleen medisch afval in deze container gooien. Hier wordt op gecontroleerd.

 • Alcoholvergunning aanvragen

  U begint een horecabedrijf of neemt een horecabedrijf over. U wilt er ook alcohol schenken. Dan hebt u een alcoholvergunning nodig. Dit is ook het geval als uw bedrijf een andere rechtsvorm krijgt.

 • Afspraak maken

  Wij hebben verschillende balies waar u een afspraak kunt maken. Wilt u bijvoorbeeld een paspoort aanvragen? Dan kunt u digitaal een afspraak maken met onze balie Burgerzaken en Burgerlijke stand. Wilt u bouwen of verbouwen? Dan kunt u telefonisch contact opnemen met onze balie Bouwen en Wonen. Bekijk hieronder de openingstijden per balie.

 • Subsidie Sporthulpmiddelen

  Als je niet kunt sporten zonder hulpmiddel, kun je via deze pagina subsidie voor een sporthulpmiddel aanvragen. Met de subsidie kun je geheel of gedeeltelijk een sporthulpmiddel aanschaffen. Als je met het subsidiegeld een sporthulpmiddel aanschaft, word je daar zelf de eigenaar van. Dat betekent dat je het onderhoud aan het sporthulpmiddel zelf verzorgt, of dat door iemand laat doen. De kosten die hiervoor worden gemaakt zijn voor jezelf.

 • Uittreksel basisregistratie personen voor notarissen en advocaten

  Heeft u als advocaat, notaris of gerechtsdeurwaarder inlichtingen uit de Basisregistratie Personen (BRP) nodig? Bijvoorbeeld voor een gerechtelijke procedure? Dan kunt u een uittreksel uit de Basisregistratie Personen aanvragen als u hiervoor bevoegd bent en de gegevens nodig hebt voor een algemeen verbindend voorschrift, bijvoorbeeld een gerechtelijke procedure.

 • Regels voor hondenbezitters

  Bijna overal geldt de plicht om hondenpoep zelf op te ruimen. Honden moeten altijd aangelijnd zijn. Op sommige plekken mogen honden loslopen, maar er zijn ook plekken waar het verboden is voor honden.

 • Subsidie ondersteuning lokale energie-initiatieven

  Heeft u als inwoner een goed idee om de energietransitie te stimuleren in uw buurt of wijk? Dan kunt u subsidie aanvragen. Het gaat om ideeën over energiebesparing, opwekking van duurzame energie, woningverduurzaming of het aardgasvrij maken van de straat, buurt of wijk.

 • Afvalcontainer aanvragen

  Via het burgerportaal vraagt u een nieuwe container aan. Dit gebruikt u ook als uw container vervangen moet worden of als uw container gerepareerd moet worden. Gebruik hiervoor de knop hieronder, inloggen doet u met uw postcode en huisnummer.

 • Gemeentelijke subsidie energiebesparende isolatiemaatregelen

  Bent u woningeigenaar in de gemeente Assen? Wilt u uw woning isoleren? Voor inwoners met een (gezamenlijk) inkomen tot € 34.100,- is er mogelijk € 2.500,- beschikbaar voor het energiezuinig maken van uw woning. Hiermee kunt u isolerende maatregelen treffen om uw wooncomfort te verhogen en uw energiekosten omlaag te brengen. Hieronder leest u de details van de subsidie, hoe u de subsidie aanvraagt en meer.