Zoekresultaat 1 - 10 van 15 resultaten

 • Stempassen

  U ontvangt uiterlijk 23 mei 2024 uw stempas van de gemeente waar u op 23 april 2024 staat ingeschreven. Heeft u op 23 mei 2024 geen stempas ontvangen? Neem dan contact op met de gemeente waar u op 23 april 2024 stond ingeschreven. Zijn wij dit? Neem dan contact met ons op door te bellen.

 • Trouwen

  Om uw relatie officieel te maken kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U en uw partner hebben dan rechten en plichten naar elkaar. Trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten doet u bij de gemeente. In Nederland kunnen een man en een vrouw, twee mannen of twee vrouwen met elkaar trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heeft u allebei niet de Nederlandse nationaliteit en woont u allebei in het buitenland, dan kunt u niet trouwen in Nederland. Voordat u kunt trouwen, moet u melding voorgenomen huwelijk doen.

 • Klachten

  Bent u niet tevreden over de dienstverlening van de gemeente? Of de manier waarop een bestuurder of medewerker van de gemeente u heeft behandeld? Dan kunt u bij ons een klacht indienen.

 • Conceptaanvraag ruimtelijke plannen

  Conceptaanvraag van uw plan die afwijkt van een bestemmingsplan dat op dat moment geldt.

 • Compensatie van energiekosten

  Komt u financieel in de problemen door een hoge gasrekening? Misschien heeft u recht op de regeling energietoeslag voor de stijgende energierekening voor inwoners met een laag inkomen. De tweede regeling is een Landelijk Noodfonds, bedoeld voor mensen met een energierekening die meer is dan 10 tot 13 procent van het gezamenlijk bruto-inkomen.

 • Woo-verzoek

  Wij geven op verschillende manieren informatie over wat wij als gemeente doen. Wij doen dit bijvoorbeeld via persberichten en via de website overheid.nl. U kunt ons ook vragen om bepaalde documenten openbaar te maken. Dit heet een Woo-verzoek. Woo staat voor Wet open overheid.

 • Alcoholwetvergunning paracommercieel

  Naast commerciële horecaondernemers zijn er ook verenigingen of stichtingen die horeca-activiteiten doen. Deze horeca-activiteiten staan los van hun belangrijkste doel. Dit zijn de zogenaamde paracommerciële instellingen. Als u alcohol wilt schenken in een gebouw van een paracommerciële instelling dan heeft u een horecavergunning nodig. Houdt u er rekening mee dat u zonder geldige vergunning geen alcohol mag schenken. Daarnaast geldt de Horecaverordening Schagen 2014. Voor het aanvragen van een nieuwe horecavergunning maakt u een afspraak met één van de medewerkers van het team Vergunningen en Bijzondere wetten.

 • Melding doen

  Is er in uw omgeving iets kapot of niet goed onderhouden? Of heeft u klachten over het groen en het snoeien in uw buurt?

 • Marktvergunning Westfriese markt

  In de zomermaanden wordt er op 10 donderdagen in het centrum van Schagen een gezellige markt georganiseerd. Deze nostalgische Westfriese markt is een uitbreiding op de weekmarkt in Schagen.

 • Regels, verordeningen en bekendmakingen

  Officiële publicaties van de gemeente staan op de landelijke website van de overheid. Het gaat om onder andere verordeningen, bekendmakingen, bestemmingsplannen, omgevingsvergunningen en verkeersbesluiten.