Zoekresultaat 1 - 10 van 13 resultaten

  • Gebruiksmelding

    Het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl) verplicht in bepaalde gevallen een gebruiksmelding voordat een gebouw in gebruik genomen kan worden. Dit heeft te maken met brandveiligheid. Deze gebruiksmeldingsplicht hangt af van de gebruiksfunctie van het gebouw, of van het aantal personen dat daarin tegelijk zal verblijven.

  • Compensatie van energiekosten

    Komt u financieel in de problemen door een hoge gasrekening? Misschien heeft u recht op ondersteuning vanuit het Landelijk Noodfonds, bedoeld voor mensen met een energierekening die meer is dan 10 tot 13 procent van het gezamenlijk bruto-inkomen. Ook vindt u hieronder informatie over het aanbod van de gemeente voor het Energiekado.

  • Warmtepompen en airconditioning

    De laatste jaren hebben steeds meer inwoners een warmtepomp of airconditioning in of aan de woning. Voor het installeren en gebruik van deze apparaten gelden wel een paar regels. Op deze pagina vindt u alle actuele regels op een rij.

  • Meer regelingen voor mensen met een laag inkomen

    Heeft u een laag inkomen, dan komt u mogelijk in aanmerking voor onderstaande regelingen.

  • Aangifte van overlijden

    Er moet aangifte gedaan worden als iemand is overleden. Dit moet bij de gemeente waar de persoon is overleden. Meestal doet de uitvaartverzorger dit. Maar familie of vrienden van de overledene kunnen dit ook doen. Wij nemen het overlijden op in de burgerlijke stand en stellen een overlijdensakte op. Ook geven wij een uittreksel uit het overlijdensregister af. Dit document heeft u soms nodig om bij bedrijven en organisaties aan te tonen dat iemand is overleden. Er is geen periode vastgesteld waarbinnen de aangifte moet plaatsvinden. De begrafenis of crematie moet uiterlijk binnen 6 werkdagen na het overlijden plaatsvinden.

  • Veranderingen doorgeven

    Wat moet u doen als u een bijstandsuitkering ontvangt en er iets verandert in uw situatie? U moet de gemeente informeren over alles wat mogelijk gevolgen kan hebben voor het recht of de hoogte van uw uitkering. Het is belangrijk dat u zo snel mogelijk alle wijzigingen in uw situatie doorgeeft. Zo snel mogelijk is in ieder geval binnen 7 werkdagen.

  • Conceptaanvraag

    Na een positief advies op het consult, kunt u mogelijk een conceptaanvraag indienen om de haalbaarheid verder uit te werken.

  • Melding doen

    Is er in uw omgeving iets kapot of niet goed onderhouden? Of heeft u klachten over het groen en het snoeien in uw buurt?

  • Slopen, renoveren of asbest verwijderen

    Gaat u slopen, renoveren of asbest verwijderen? Dan moet u waarschijnlijk een sloopmelding doen.

  • Inrit aanleggen of aanpassen

    Voor het aanleggen van een nieuwe inrit of het aanpassen van uw bestaande inrit heeft u een vergunning nodig. Eerst wordt beoordeeld of het is toegestaan dat er een inrit mag komen of dat deze wordt aangepast. De kosten voor de legesvergunning en de uitvoering van de werkzaamheden zijn voor u. Hiervoor wordt een offerte aangevraagd. Als u hiermee akkoord gaat worden de werkzaamheden ingepland en uitgevoerd. Het deel op uw eigen grond moet u zelf aanleggen en valt buiten deze deze aanvraag.