Zoekresultaat 1 - 10 van 146 resultaten

 • Parkeerkaart voor bewoners

  U kunt geen bewonersparkeerkaart meer aanvragen. Vanaf januari 2024 kunt u een ontheffing blauwe zone aanvragen of een terugbetaling van uw bewonersparkeerkaart 2023. Bekijk daarvoor de pagina Parkeren in de blauwe zone.

 • Forensenbelasting

  Heeft u meer dan 90 dagen per jaar een eigen vakantiewoning of (sta)caravan op Texel voor uzelf beschikbaar? En is uw hoofdverblijf (de woonplaats waar u staat ingeschreven) buiten Texel? Dan betaalt u forensenbelasting. Verhuurt u daarnaast uw vakantiewoning of (sta)caravan aan anderen? Dan moet u ook toeristenbelasting afdragen. Naar de digitale belastingbalie (DigiD)

 • Verklaring Omtrent het Gedrag

  U heeft soms een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig voor een nieuwe baan, een visum of verhuizing naar het buitenland. Een VOG is een bewijs van goed gedrag.

 • Contact Sociaal Team

  Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met het Sociaal Team. Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer 14 0222, op werkdagen tussen 08.30 en 16.30 uur. U kunt ons ook bereiken via het contactformulier Sociaal Team.

 • Toeristenbelasting

  Overnacht u tegen betaling op Texel? Dan betaalt de aanbieder van uw verblijf ons toeristenbelasting. Bent u verhuurder en heeft u nog geen aangifte gedaan? Dan kan dat alsnog. Stuur daarvoor een e-mail naar gemeente@texel.nl, met als onderwerp 'aangifte toeristenbelasting 2023'. Zorg dat het volgende in uw e-mail staat: uw naam en adres adres(sen) waarover u aangifte doet type verhuuradres…

 • Bewijs van in leven zijn

  Heeft u een bewijs van in leven zijn nodig voor uw pensioenfonds of een andere uitkerende instantie? Het bewijs van in leven zijn toont aan dat u in leven bent op het moment dat het bewijs wordt afgegeven. Het is bedoeld voor gebruik door Nederlandse instanties. Voor buitenlandse instanties heeft u een Attestatie de vita nodig.

 • Briefadres

  Een briefadres is een adres waar u niet woont, maar alleen post ontvangt. Het is een tijdelijke oplossing voor een periode waarin u geen vast woonadres heeft.

 • Bijstand

  Heeft u niet genoeg geld voor bijvoorbeeld de huur, de boodschappen of een ziektekostenverzekering? Dan heeft u misschien recht op een (gedeeltelijke) bijstandsuitkering. Het Sociaal Team Texel kan u hierover adviseren.

 • Bomen kappen

  Wilt u een boom kappen? Als de boom op de onderstaande lijst met waardevolle bomen staat, moet u eerst een omgevingsvergunning aanvragen. Ook bij andere bomen is soms een omgevingsvergunning nodig.

 • Kosten terugvragen bijzondere bijstand

  Heeft u bijzondere bijstand gekregen en moet u bonnetjes inleveren? Dat kunt u online doen. Vraag uw kosten terug