Zoekresultaat 1 - 10 van 21 resultaten

 • Subsidieregeling Gelijke Onderwijskansen

  Gelijke kansen voor iedereen, en in het bijzonder voor kinderen. Met de subsidieregeling Gelijke Onderwijskansen willen we een bijdrage leveren aan de verbetering van onderwijskansen van kinderen met een (risico op) een onderwijsachterstand.

 • Subsidieregeling Cultuur - Impuls cultuurparticipatie jongeren

  Jongeren hebben in de coronaperiode veel moeten missen, ook op cultureel vlak. Met de regeling “Impuls cultuurparticipatie jongeren Zwolle 2023” stelt de gemeente geld beschikbaar voor initiatieven op het gebied van actieve cultuurparticipatie voor jongeren tussen de 14 en 27 jaar.

 • Wijzigen van kenteken

  Het is belangrijk dat de gegevens op uw parkeervergunning of abonnement kloppen. Als er iets verandert in het kenteken, moet u dit zo snel mogelijk doorgeven. Als het kenteken niet klopt, loopt u namelijk het risico op een bekeuring. Als u inlogt in het digitaal parkeerloket, ziet u in het overzichtsscherm achter uw parkeerproducten de optie 'wijzigen'. Hier kunt u uw kenteken (tijdelijk) wijzigen.

 • Geregistreerd partnerschap

  Gefeliciteerd, u wilt een geregistreerd partnerschap aangaan! Op deze pagina leest u wat u daarvoor moet regelen. U moet bijvoorbeeld uw voorgenomen partnerschap aan ons doorgeven. En getuigen vragen. Op deze pagina vindt u ook informatie over de kosten.

 • Rijbewijs aanvragen

  Een rijbewijs aanvragen of vernieuwen doet u bij de publieksbalie van het stadskantoor. Maak hiervoor eerst een afspraak. U betaalt de kosten voor het rijbewijs bij de aanvraag. Na 6 werkdagen kunt u uw rijbewijs ophalen. Dat moet u zelf doen. U kunt uw rijbewijs ook online verlengen.

 • Subsidieregeling Cultuur - Kunstactiviteit (amateurkunst)

  Veel Zwollenaren zijn lid van een vereniging die zich bezighoudt met amateurkunst zoals muziek, dans en toneel. De gemeente wil dit graag stimuleren zodat zo veel mogelijk inwoners van de uitvoeringen kunnen genieten. Met deze subsidieregeling Amateurkunst - Kunstactiviteiten biedt de gemeente verenigingen de mogelijkheid de amateurkunst te beoefenen en uitvoeringen voor een breed publiek te organiseren. Hieronder leest u meer over deze subsidieregeling en of uw organisatie voor subsidie in aanmerking kan komen.

 • Vervangende stempas aanvragen

  In de week van 13 tot en met 17 mei krijgt iedereen die mag stemmen een stempas thuisgestuurd. Heeft u geen stempas ontvangen? Of is uw stempas kwijt of beschadigd? Dan kunt u een vervangende stempas aanvragen.

 • Subsidieregeling Jeugd- en jongerenwerk onder leiding van vrijwilligers

  De gemeente vindt een sterke sociale basis belangrijk, waarbij inwoners goed met elkaar omgaan, vitaal en gezond en zijn en gelijke kansen hebben. Sommige kinderen en jongeren hebben wat extra hulp nodig. Het jeugd- en jongerenwerk is er voor alle kinderen en jongeren, en let extra op kinderen en jongeren die het moeilijk hebben en meer hulp kunnen gebruiken. Vrijwilligersorganisaties zorgen voor belangrijke activiteiten waar iedereen gemakkelijk aan mee kan doen. Deze activiteiten helpen kinderen en jongeren verder, doordat ze hier anderen ontmoeten en zichzelf beter leren kennen. Zo wordt hun gewone leven versterkt.

 • Subsidieregeling Cultuur - Kunstevenement (professionals)

  De gemeente Zwolle vindt een goed cultuuraanbod op het gebied van evenementen voor inwoners en bezoekers belangrijk. De gemeente wil initiatieven ondersteunen die bijdragen aan het vergroten van dit culturele aanbod en Zwolle nog experimentele, creatiever en ondernemender maken. Met de subsidieregeling kunstevenement stelt de gemeente geld beschikbaar voor de organisatie van culturele evenementen, kunstevenementen en kunstfestivals.

 • Parkeervergunning voor mantelzorg

  Krijgt u mantelzorg en woont u in een gebied waar betaald parkeren geldt? Dan kunt u voor uw mantelzorgers een parkeervergunning aanvragen. U betaalt voor de vergunning. Uw mantelzorger parkeert dan gratis in uw vergunninggebied.