Zoekresultaat 1 - 10 van 47 resultaten

  • Waterrecreatie

    Waterrecreatie is een van onze speerpunten op het gebied van recreatie en toerisme.

  • Organisaties basisvoorzieningen zorg

    Wij hebben allerlei basisvoorzieningen die gratis en direct toegankelijk zijn voor iedereen. Denk aan de inzet van vrijwillige GGZ-maatjes, huisbezoeken aan ouderen, opvoedspreekuren, schoolmaatschappelijk werk en ondersteuning van de mantelzorg.

  • Verblijfsrecreatie

    Verblijfsrecreatie of toeristisch overnachten in Hollands Kroon is mogelijk bij verschillende aanbieders. Staat uw onderneming niet in de database van Bezoek Hollands Kroon of Holland Boven Amsterdam, of heeft u een wijziging? Ga dan naar de website van Bezoek Hollands Kroon.

  • Crisissituaties jeugd, acute zorg, ggz

    Als u twijfelt: altijd 112 (laten) bellen.

  • Algemene informatie Omgevingswet en veelgestelde vragen

    In Nederland hebben we veel regels over onze leefomgeving. Vanaf 1 januari 2024 gaan al deze regels samen in één nieuwe wet: de Omgevingswet. Het bundelt bestaande wetten en regels voor onder andere ruimtelijke ordening, milieu en natuur. Hierdoor kunt u als inwoner of ondernemer gemakkelijker informatie vinden die van toepassing is. 

  • Verhuizing doorgeven

    Een verhuizing doorgeven doet u als u binnen de gemeente Hollands Kroon verhuist of als u in Hollands Kroon komt wonen.

  • Persoonsgebonden budget

    Kunt u zich door een (lichamelijke) beperking moeilijk zelf redden in huis? Of is het niet voor uzelf en heeft u hulp of zorg nodig voor uw kind of ander familielid? U heeft dan misschien recht op een maatwerkvoorziening uit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) of Jeugdzorg. Een voorziening die geregeld kan worden via een persoonsgebonden budget (pgb).

  • Cultuurplatform Hollands Kroon

    Het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) geeft ons advies over kunst en cultuur en maakt kunst en cultuur beter zichtbaar in Hollands Kroon.

  • Aanvraag huishoudelijke hulp

    Hulp bij het huishouden is bedoeld om inwoners te steunen bij wat ze zelf niet meer kunnen. Dat laatste is belangrijk, want: wat kan iemand zelf nog wel? In de praktijk blijkt dat veel inwoners die hulp bij het huishouden krijgen, zelf nog kleine huishoudelijke klusjes in huis kunnen doen. Denk aan keukenkastjes schoonmaken of stoffen. Dat is ook nog…

  • Ongewenste verkeerssituatie

    Soms wordt een bepaalde situatie in het verkeer als ongewenst ervaren. U vindt dat het onveilig is, er te hard wordt gereden of dat er teveel wordt geparkeerd. Iedere omwonende of gebruiker van een weg ervaart dit op zijn eigen manier. Het kan zo zijn, dat als wij de verkeerssituatie aanpassen, dit als ongewenst wordt ervaren.