Zoekresultaat 1 - 10 van 43 resultaten

 • Sociale kaart Krimpenerwaard

  In onze gemeente zijn meer dan 600 organisaties en verenigingen actief op het gebied van gezondheid, financiën, participatie, wonen, opgroeien/opvoeden, sport, cultuur en vrijetijdsbesteding. Dat betekent dat u van veel verschillende diensten gebruik kunt maken binnen de eigen gemeente, en dus dicht bij huis. U kunt deze organisaties vinden op de sociale kaart Krimpenerwaard: één website waar alles is verzameld, van Apotheek tot Zwembad. Naar de sociale kaart

 • Thuiszorg

  Thuiszorg is zorg die bij u thuis wordt gegeven. Het kan gaan om verzorging en verpleging, begeleiding in het dagelijks leven, en om huishoudelijke hulp. Verzorging en verpleging is bijvoorbeeld hulp bij het douchen, hulp bij het opstaan uit bed, hulp bij het eten, verzorging van een wond of het toedienen van injecties. Begeleiding in het dagelijks leven is hulp bij praktische vaardigheden en de sociale redzaamheid. Bijvoorbeeld hulp om de administratie te doen of om te bepalen wanneer u wat doet op een dag. Huishoudelijke hulp is bijvoorbeeld schoonmaken, opruimen, koken en de was doen.

 • In gebreke stellen gemeente bij te laat beslissen

  Vaak moet u bij de gemeente een aanvraag indienen voor een vergunning, subsidie of uitkering. Bijvoorbeeld voor een omgevingsvergunning, drank- en horecavergunning, bijstandsuitkering, een Wmo-voorziening of subsidie voor sport, integratie, cultuur of jongeren. Beslist de gemeente niet op tijd op uw aanvraag of bezwaar? Dan kunt u de gemeente in gebreke stellen. Dit betekent dat u de gemeente vraagt binnen 2 weken toch nog te beslissen. Doet de gemeente dit niet? Dan moet de gemeente u een bedrag betalen (een dwangsom). Ook kunt u beroep indienen bij de rechter. Aanvragen dwangsom bij niet tijdig beslissen

 • Speciaal onderwijs

  Speciaal onderwijs is afgestemd op de mogelijkheden en moeilijkheden van kinderen met een beperking of probleem. Er is speciaal onderwijs (SO) op basisschoolniveau en voortgezet speciaal onderwijs.

 • Ongediertebestrijding

  Van ongedierte wilt u zo snel mogelijk af. De gemeente bestrijdt de bruine rat en de huismuis in de openbare ruimte. Ook als u last heeft van deze dieren in uw woning of op stukken van uw grond kan de gemeente de bestrijding verzorgen. Dat geldt niet als het om bedrijfsruimten en -percelen gaat. De gemeente bestrijdt geen mieren, slakken, bladluizen en wespen. Melding doen van ongedierte Eikenprocessierups De gemeente bestrijd ook de eikenprocessierups in de openbare ruimte. Heeft u op uw eigen terrein last van de eikenprocessierups? Dan bent u zelf verantwoordelijk voor de bestrijding daarvan. Mieren, slakken, bladluizen en wespen Mieren, slakken, bladluizen en wespen kunt u zelf bestrijden. Hoe u dat het beste kunt doen, verschilt per soort. Wespennesten kunt u bijvoorbeeld beter niet zelf bestrijden. Laat dit altijd doen door een professioneel bedrijf voor ongediertebestrijding. Muskusratten Het Hoogheemraadschap is verantwoordelijk voor de bestrijding van de muskusrat. Kijk voor meer informatie op de pagina Muskusrattenbestrijding. 

 • Gemeentearchief

  Het gemeentearchief bewaart allerlei geschreven stukken, kaarten, foto's en krantenknipsels. In het gemeentearchief kunt u informatie vinden over: de geschiedenis van uw familie (stamboomonderzoek) een woonhuis of bedrijf een buurt of wijk de gemeente zelf Streekarchief Midden-Holland Streekarchief Midden-Holland is dé plek om op zoek te gaan naar historische informatie over de gemeenten Gouda, Krimpen aan den IJssel, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas. Klein Amerika 202806 CA GoudaTelefoon: (0182) 52 18 21E-mail: info@samh.nl Website: samh.nl

 • Briefadres

  Als u in Nederland woont en dakloos bent of in een instelling verblijft, heeft u geen woonadres om u in te schrijven. U kunt dan met de gemeente waar u woont overleggen hoe u zich tijdelijk kunt inschrijven in de BRP (Basisregistratie Personen). Dit heet een briefadres. Op dit adres ontvangt u dan voortaan uw post. U vraagt dit briefadres aan bij de gemeente. Maak een afspraak Een briefadres aanvragen kan niet online. Voor het aanvragen heeft u een persoonlijke afspraak nodig. Bel voor een afspraak met telefoonnummer 14 0182.

 • Begraafplaatsen

  De gemeente Krimpenerwaard heeft elf gemeentelijke begraafplaatsen waar nu begraven wordt:  Ammerstol, Achterweg 2 Bergambacht, Dijklaan 97 Berkenwoude, Westeinde 3a Gouderak, Poten 1 (alleen bijzettingen) Haastrecht, Provincialeweg Oost 82 Krimpen a/d Lek, Molenweg 2 Lekkerkerk, Tiendweg-Oost 1a/Opperduit Ouderkerk aan den IJssel, IJsseldijk-noord 12 (alleen bijzettingen) Ouderkerk aan den IJssel, Lageweg 39 b Schoonhoven, Wal 5 Stolwijk, Hoflaan 9 Gesloten begraafplaatsen Er zijn vijf gesloten begraafplaatsen waar geen nieuwe graven meer zijn: Ammerstol, Kerkplein 4 Berkenwoude, Dorpsstraat 16-20 Krimpen a/d Lek, Middelland Ouderkerk aan den IJssel, IJsseldijk Noord 67 Lekkerkerk, Kerkweg (Joods) Kerkelijke begraafplaatsen In de Krimpenerwaard zijn ook een paar kerkelijke begraafplaatsen. De gemeente beheert deze begraafplaatsen niet. U kunt bij het kerkgenootschap van de begraafplaats om meer informatie vragen.

 • Uitkering voor oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte zelfstandigen (IOAZ)

  De IOAZ-uitkering is voor ouderen die stoppen als zelfstandig ondernemer omdat de inkomsten uit het bedrijf niet voldoende zijn.

 • Inburgeren

  Als u in Nederland komt wonen, is het belangrijk dat u de Nederlandse taal leert. Het is ook belangrijk dat u leert hoe Nederlanders wonen en werken. Dit noemen we inburgeren. Op inburgeren.nl vindt u meer informatie over inburgeren en wat dat precies inhoudt. U bent ingeburgerd als u het inburgeringsexamen heeft gehaald. Op de website van DUO leest u meer over het inburgeringsexamen.