Zoekresultaat 1 - 10 van 22 resultaten

 • Koopzondagen

  Ondernemers mogen zelf bepalen of zij op zondag geopend zijn. Dit kan betekenen dat niet alle winkels in een bepaald gebied tegelijk geopend zijn.

 • Melden incidentele festiviteiten

  Heeft u een festiviteit met live muziek of een andere activiteit waarbij u niet voldoet aan de vastgestelde geluidsnormen? Dan kunt u dit als een incidentele festiviteit melden. U hoeft zich dan niet - onder bepaalde voorwaarden – te houden aan de geluidseisen. Dit mag u maximaal 12 keer per jaar doen.

 • Subsidies duurzaam ondernemen

  De Nederlandse overheid stelt voor ondernemers verschillende subsidies voor energiebesparing en duurzame opwekking beschikbaar.

 • Parkeren in en om centrum Zevenaar

  In het centrum van Zevenaar geldt betaald parkeren. In de wijken rondom het centrum zijn zones voor vergunninghouders ingesteld. Op die plaatsen mag alleen geparkeerd worden met een vergunning of een kraskaart voor bezoekers. Op de kaart kunt u zien waar welk parkeertarief geldt.

 • Adressen kinderopvang

  Zoekt u opvang voor uw kind? Een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, een gastouder of gastouderbureau? Adressen voor kinderopvang vindt u in het Landelijk Register Kinderopvang.

 • Graf aanvragen of as verstrooien

  Als een dierbare van u is overleden, kunt u diegene begraven op een gemeentelijke of particuliere begraafplaats. Als u uw dierbare wilt begraven op een gemeentelijke begraafplaats, moet u bij de gemeente een graf aanvragen. U kunt ook as van uw gecremeerde dierbare bijzetten of uitstrooien op een van de gemeentelijke begraafplaatsen. De uitvaartondernemer kan dit voor u regelen. Wilt u een grafmonument of een gedenkteken op het graf, de urnennis of het urnengraf plaatsen? Daarvoor heeft u een vergunning nodig. Dit kan de steenhouwer voor u regelen.

 • Zienswijze

  Wilt u reageren op een ontwerpbesluit van de gemeente Zevenaar? Dan kunt u ons dat laten weten. Zo’n reactie op een ontwerpbesluit of ontwerpplan noemt de wet een zienswijze.

 • Bedrijfskavel kopen

  Bent u op zoek naar bouwgrond voor uw bedrijfspand? Op bedrijventerrein BusinessPark 7Poort zijn op dit moment nog enkele kavels beschikbaar. U kunt contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

 • Subsidies Provincie Gelderland

  Benieuwd naar subsidies van de Provincie Gelderland? Alle subsidies zijn op de website van de provincie handig op een rijtje gezet.

 • Subsidieregelingen EU, Rijk en provincies

  De overheid helpt ondernemers op verschillende manieren. Soms krijgt u geld of een lening. Maar de overheid helpt ook door bepaalde zaken makkelijker te maken, of door u voor te stellen aan mensen die u met uw plannen kunnen helpen. En heeft u een project dat aansluit bij de EU? Dan kunt u misschien een Europese subsidie aanvragen.