Zoekresultaat 1 - 10 van 12 resultaten

 • Visum

  Voor een aantal landen in de wereld heeft u een visum nodig. Dat is in die landen wettelijk vastgelegd. Wetgeving verandert regelmatig. Daarom kunt u het beste voordat u uw reis boekt, navragen of u een visum moet aanvragen. Dat kan bijvoorbeeld bij uw reisbureau of de ambassade van het land waar u naar toe wilt reizen.

 • Verhuizen naar het buitenland

  Verhuist u naar het buitenland? Of gaat u het komende jaar langer dan 8 maanden naar het buitenland? Dan moet u maximaal 5 dagen voor uw vertrek aangifte doen van emigratie bij de gemeente Zwolle.

 • Verhuizen binnen Zwolle

  Verandert u binnen de gemeente Zwolle van adres? Dan bent u verplicht binnen 5 dagen na uw verhuizing uw adreswijziging aan ons door te geven. U mag dit eventueel tot maximaal 4 weken vóór uw daadwerkelijke verhuizing doen. Geeft u op een latere datum uw verhuizing door, dan wordt de dag waarop u de verhuizing doorgeeft de datum van uw adreswijziging.

 • Aanleg rioolaansluiting

  Woont u in de gemeente Zwolle? Dan moet uw stuk grond zijn aangesloten op het gemeentelijk riool. Een aansluiting op het riool kunt u aanvragen bij de gemeente Zwolle. De gemeente legt de rioolaansluitleiding aan. De kosten zijn voor de eigenaar van het perceel.

 • Markten, wegsleepregeling

  Staat uw auto geparkeerd op een marktterrein en verplaatst u hem niet op tijd? Dan wordt de auto weggesleept voordat de markt begint.

 • Paspoortwijziging

  Zijn uw persoonsgegevens gewijzigd? Bijvoorbeeld omdat u uw naam heeft gewijzigd? Dan is uw reisdocument of identiteitsbewijs niet meer geldig. U moet een nieuw paspoort, rijbewijs of ID-kaart aanvragen.

 • Folders verspreiden

  Voor het verspreiden van folders heeft u geen vergunning nodig. Er geldt wel een opruimplicht. Na het verspreiden van folders moeten winkelstraten en terreinen schoon worden opgeleverd. Voor het verspreiden van folders heeft u geen vergunning nodig. Er geldt wel een opruimplicht. Na het verspreiden van folders moeten winkelstraten en terreinen schoon worden opgeleverd. Wilt u folders verspreiden en tegelijkertijd geld inzamelen, dan heeft u een collectevergunning nodig.

 • Verhuizen naar Zwolle

  Verhuist u naar Zwolle vanuit een andere Nederlandse gemeente? Meld dat dan maximaal 5 dagen na de verhuizing bij de gemeente Zwolle. U mag dit ook tot maximaal 4 weken vóór uw verhuizing doen. Wij schrijven u dan in op de door u opgegeven datum.

 • Rioolontstopping, onderzoek

  De gemeente Zwolle is verantwoordelijk voor de rioolaansluiting tussen uw perceelgrens en het hoofdriool. Als u in dit deel problemen heeft met de afvoer van afvalwater, kunt u de gemeente verzoeken om een onderzoek in te stellen naar de oorzaak.

 • Collectevergunning

  Wit u voor een goed doel geld inzamelen? En doet u dat huis-aan-huis of op openbare plekken? Dan heeft u een collectevergunning nodig. U kunt een collectevergunning digitaal aanvragen via het onderstaande formulier.