Zoekresultaat 1 - 10 van 10 resultaten

  • Afvalinzameling

    Afvalinzameling

  • Afvalwater lozen op riool

    Bent u eigenaar van een bedrijf en wilt u afvalwater lozen op het riool? Dan heeft u toestemming nodig van de gemeente.

  • Afvalstoffenheffing

    Ieder huishouden betaalt jaarlijks een bedrag aan afvalstoffenheffing. Met de inkomsten uit de afvalstoffenheffing betaalt de gemeente de inzameling, het vervoer en de verwerking van huishoudelijk afval. Het bedrag wordt ook gebruikt voor het opruimen van zwerfafval. U betaalt de afvalstoffenheffing ook als er geen afvalstoffen worden aangeboden.

  • Rioolaansluiting

    Gaat u een nieuw huis of bedrijfsgebouw bouwen? En heeft u een aansluiting op het openbare riool nodig? Vraag op tijd een rioolaansluiting aan bij de gemeente. Hiervoor kunt u bellen met de gemeente.

  • Omgevingsvergunning milieubelastende activiteit aanvragen

    Start u een nieuw bedrijf? Verandert uw bestaande bedrijf of breidt u dit uit? Dan kunt u een omgevingsvergunning milieubelastende activiteit nodig hebben. In de meeste gevallen hoeft u alleen een melding milieubelastende activiteit te doen.

  • Kapvergunning

    Wilt u een boom kappen? Dan is er in veel gevallen een omgevingsvergunning voor het kappen van een boom nodig. De regelgeving daarvoor is afhankelijk van de standplaats van de boom.

  • Verstopping riool melden

    Riool verstopt? Zit de rioolverstopping op uw eigen terrein? Dan schakelt u zelf een bedrijf in. Zit de verstopping in de gemeentegrond? Meld het direct bij de gemeente. Wij verhelpen de verstopping.

  • Subsidieregeling Groene Cheque

    De gemeente Dinkelland stimuleert lokale energie-initiatieven van inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties uit Dinkelland. Daarom is er de Groene Cheque. De Groene Cheque kan worden ingezet voor ideeën om energie te besparen of duurzaam op te wekken. Per idee is maximaal € 3.500,- beschikbaar. Er geldt een aantal voorwaarden voor de Groene Cheque.

  • Subsidieregeling isolatie

    De gemeente Dinkelland biedt inwoners subsidie aan voor het isoleren van hun koopwoning. Voldoende energie voor nu en in de toekomst begint bij energiebesparing. Want wat je niet verbruikt, hoef je ook niet (duurzaam) op te wekken. Bovendien kan een goed geïsoleerde woning in de toekomst makkelijker van het gas af én is isoleren van uw woning voordelig voor de energierekening. Wat houdt de isolatiesubsidie in?

  • Energietoeslag

    Door de stijging van de energiekosten komen veel mensen met een laag inkomen in de problemen. De Rijksoverheid heeft geld beschikbaar gesteld en helpt deze inwoners met een eenmalig bedrag per huishouden. Mensen met een uitkering krijgen dit bedrag automatisch. Heeft u geen uitkering, maar wel een laag inkomen? Dan kunt online het aanvraagformulier invullen en daarmee de energietoeslag aanvragen. Dit kunt u doen door te klikken op het woord aanvraagformulier. Twijfelt u of u recht heeft op de energietoeslag? Lees dan de informatie op deze pagina goed door. Neem bij vragen contact op met Schakel (zie ‘hulp nodig’).