Zoekresultaat 1 - 10 van 12 resultaten

  • Spandoek ophangen

    Voor het ophangen van een spandoek met reclame heeft u een omgevingsvergunning nodig.

  • Bomen kappen

    U kunt de vergunning direct online aanvragen. U heeft hier uw DigiD voor nodig. U kunt ook eerst het stappenplan doorlopen om een omgevingsvergunning aan te vragen.

  • Afvalpas

    Bij ieder huis in Assen hoort een afvalpas. Deze pas heeft u nodig voor het openen van de ondergrondse container en voor het brengen van afval naar het milieupark.

  • Bodemonderzoek indienen bij een melding of aanvraag omgevingsvergunning

    Een bodemonderzoek is soms nodig als u bouw- of verbouwplannen heeft.

  • Afvalcontainer aanvragen

    Via het burgerportaal vraagt u een nieuwe container aan. Dit gebruikt u ook als uw container vervangen moet worden of als uw container gerepareerd moet worden. Gebruik hiervoor de knop hieronder, inloggen doet u met uw postcode en huisnummer.

  • Medisch afval, extra container

    Als u om medische redenen extra afval heeft, kunt u bij ons een medische container aanvragen. Dit is altijd een grijze container met grijze deksel (in verband met privacy). U mag alleen medisch afval in deze container gooien. Hier wordt op gecontroleerd.

  • Bodemverontreiniging melden

    Bij bouwplannen voor bouwwerken waar mensen langer dan 2 uur per dag verblijven, zoals huizen, kantoren en fabrieken is een bodemtoets nodig voor de omgevingsvergunning. Een bodemtoets is een onderzoek naar vervuiling in de grond. Als uit het onderzoek blijkt dat de bodem vervuild is, kan de gemeente eisen dat sanering moet plaatsvinden. Dit betekent dat de vervuilde grond moet worden afgevoerd, een leeflaag wordt aangebracht of dat de verontreiniging wordt afgedekt.

  • Gesloten bodemwarmte-installatie melden

    Om uw gebouw te verwarmen, kunt u de warmte in de bodem gebruiken. Hiervoor installeert u een bodemwarmtewisselaar. In de winter neemt u warmte uit de bodem op. In de zomer geeft u warmte af aan de bodem en koelt u het pand dus juist. Het water in dit gesloten systeem komt niet in contact met het grondwater.

  • Vuur stoken in de openlucht

    U mag geen vuur stoken in de openlucht. Dit is om planten en wilde dieren te beschermen. U mag meestal wel rookwaren en kaarsen gebruiken, tenzij de gemeente een rookverbod heeft ingesteld. Wilt u toch vuur stoken in de openlucht? Vraag dan een ontheffing aan bij de gemeente.

  • Grofvuil inleveren

    Grof afval is afval dat niet in een vuilniszak of afvalcontainer past. Denk aan een bank, matras, laminaat, snoeiafval (takken) of een groot apparaat. U kunt grof afval zelf wegbrengen naar het milieupark. Het is ook mogelijk om grof afval door ons op te laten halen. Bel met het Klant Contact Centrum via 14 0592 voor een afspraak. Geef bij het maken van de afspraak aan wat u wilt laten ophalen. Bijvoorbeeld meubelen, snoeiafval of e-waste (apparaten).